S. Hippolyt

Att fodra som naturen själv

Välkommen till St. Hippolyt

St Hippolyts produkter är mycket mer än bara foder. Det är ett helt koncept med naturliga näringskällor, för hästens alla behov, hälsa och hållbarhet. Alla produkter är utvecklade med naturen som förebild tillsammans med den senaste vetenskapen kring hästar och utfodring.

Tack för din hjälp med foderstatsberäkning och all rådgivning kring vilket grovfoder jag skulle välja till min häst. Efter sex veckor med en beräknad foderstat har min häst ett mycket bättre hull och Irish Mash är väldigt uppskattad! Är så glad att jag kan få professionell hjälp i foderdjungeln.

Min häst äter just nu Irish Mash dagligen, gemüse mineralerna, mucolyt och movicur. Han älskar sin mat och äter med god aptit. Magen är helt bra nu, tidigare löst. Han kunde förut hosta till en gång på morgonen när man släppte ut ( det är helt borta). Han känns fräschare och finare än någonsin i kroppen och har börjat göra en fantastiskt fin piaff o byten i varje. Han känns mycket gladare. Jag är så nöjd och tacksam!!

Jag är supernöjd med min foderstat och min häst total älskar all mat och hon är perfekt i hull nu! Så glad för det!

Första gången jag kom i kontakt med Hippolyts foder var 2016 när mina travhästar var unga och under uppbyggnad. Den ena var precis fyllda ett år och den andra två. Jag sökte ett foder som kunde komplettera mitt hö bra då det inte riktigt kom upp i nivåerna för växande unghästar. Jag fick jättefin hjälp av min foderleverantör och av Hippolyt att räkna ut en balanserad foderstat där jag inte behövde ge lika mycket mängd kraftfoder som andra märken jag jämförde med men ändå kom upp i rätt nivå för både protein, energi och mineraler. Dessutom så fullkomligt älskade dom maten och åt upp minsta lilla smula. Alla som haft en kräsen häst som behöver äta mycket mat förstår nog känslan när allt i krubban är uppätet och ingenting ligger utkastat på golvet. Hippolyt har en fantastisk kundservice och försöker lösa allt så smidigt som möjligt och svarar på alla frågor man kan tänkas ha. Hästarna har hunnit flyttat in i deras nybyggda stall och äter champions claim tillsammans med c'real majsflingor. De är jättefina i både hull och muskulatur och framförallt ÄTER de all mat, varje dag, varje mål.. alltid!

Populärt just nu

Maj måned, er den sidste forårsmåned og vejret kan stadig godt være svingende, dog med flere varme dage end i april. Varme dage og kolde nætter kan give udfordringer i form af højt sukkerindhold i græsset. Dette kan være en udfordring specielt for de overvægtige heste eller heste med udfordringer i stofskiftet, hvorimod at avlsheste, som hopper og føl ofte har brug for at gå på en stor grøn græsmark. Det er især de overvægtige heste, som vi får spørgsmål om i rådgivningen.

Plantens fysiologi fungerer sådan at der ved høj solskin produceres sukker, som planten lagrer i både bladmateriale og stængel til brug om natten, hvor planten anvender sukkeret til vækst. For at vækstprocesserne skal gå i gang skal temperaturerne være over 6 grader. Så hvis der er lave temperaturer om natten stadig så vokser græsset ikke om natten og sukkeret forbruges ikke. Derfor kan sukkeret ophobes i græsset og så er det at problemet kan opstå for de overvægtige heste, fordi de ikke kan tåle sukkeret i græsset og deres blodsukker stiger sammen med insulin. Det er denne høje insulin der på sigt kan være meget problematisk for hesten.

 

Overvægt hos heste skal tages alvorligt og græs i forårsmånederne er ikke det bedste for en overvægtig hest.

Du finder en beskrivelse af månedens produkter herunder, hvor du også kan læse lidt om hvorfor vi anbefaler dem til overvægtige heste.

 

Hos St. Hippolyt yder vi rådgivning om korrekt fodring af heste, så har du en overvægtig hest du ønsker slanket så tøv ikke med at tage kontakt.

St. Hippolyt
Att fodra som naturen själv

St. Hippolyt har gjort det till sin uppgift att “fodra som naturen själv“. Det vill säga att utveckla, utforska och hela tiden anpassa fodringskonceptet till hästens olika livssituationer, tillsammans med de senaste vetenskapliga rönen.

Värna om miljön
Klimatsmart produktion

Som självförsörjande på ström, med återanvänding av överskottsvärme och med en produktion enligt ekologiska principer är det möjligt att framställa St Hippolyts foder helt CO2 neutralt. Med andra ord så bidrar Du som kund när du handlar produkter från St Hippolyt, till att skydda miljön.

St. Hippolyt
Hästen skänker oss styrka, harmoni, glädje och hela sin uppmärksamhet

Vårt ansvar är att se till hästens välbefinnande och att täcka det dagliga behovet av näringsämnen på ett balanserat sätt. St Hippolyt drivs av visionen att “fodra som naturen själv”, och utveckla, utforska och hela tiden anpassa näringskoncept för hästens olika situationer i livet. Alltid efter de senaste vetenskapliga rönen.

AGROBS®
Grovfoder från de bayerska alperna

De Bayerska alpernas lågland täcks av marker och fält med en växtlighet av stor biologisk diversitet. Den mineralrika jorden och kraftiga nederbörden bidrar till gynnsamma förhållanden för många olika sorters gräs och örter. För oss innebär det grunden för det bästa fodret för våra hästar.

Aktuellt
Senaste vetenskapen på vår blogg