0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
2-4 dagars leverans från vårt lager
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

Fohlengold

Artikelnummer N/A Kategorier , ,

Det självklara valet till ditt föl

  • Mineraler i organisk form
  • Matsmältningsstimulerande ingredienser
  • Vetenskapligt dokumenterad effekt

 

Förpackningar
Säck 20 kg
1/2 pall 420 kg
1/1 pall 840 kg

Från 555,00 SEK

11,10 SEK per 100 kg kroppsvikt dagligen

Fohlengold

Det självklara valet till ditt föl
Fohlengold kan introduceras till fölet så snart det visar intresse för stoets foder eller vid ca 3 veckors ålder. Fohlengold innehåller en bred sammansättning av ingredienser som stödjer upprättandet av en väl fungerande tarmflora. Sammansättningen är också anpassad för att stödja tillväxten och för en optimal utveckling hos det unga fölet. Fohlengold rekommenderas upp till 2 års ålder och kan sedan fasas ut och ersättas av kompletteringsfoder för vuxna hästar.

  • Mineraler i organisk form
  • Matsmältningsstimulerande ingredienser
  • Vetenskapligt dokumenterad effekt

 

Fölfoder för fölets speciella krav

Framtiden formas
Först liten och hjälplös och i nästa ögonblick blir modern omkörd i full galopp, varefter fölet genomför en snabb vändning följt av en tvärnit. Stolt och belåten trav, en spark mot en imaginär angripare och därefter en välbehövlig middagssömn i solen. Föl gör oss varma i hjärtat och man kan nästan inte ta ögonen ifrån dessa små liv som vi förväntar oss så mycket av.

Optimalt fölfoder som hjälper till med en balanserad utveckling av fölet. FohlenGold innehåller flera näringsämnen som understödjer matsmältningen och reglerar tillväxten från början. Samtidigt har FohlenGold ett högt innehåll av mineraler och spårämnen vilket gynnar en god utveckling av ledbrosk och skelett.

– Matsmältningsstabiliserande
– Lågt innehåll av stärkelse
– Högt innehåll av mikronäringsämnen
– Innehåller örter, havsalger, oljor och oljehaltiga frön

KVALITET I STÄLLET FÖR KVANTITET
FohlenGold innehåller vegetabiliska proteiner med högt biologisk värde. Dessutom innehåller FohlenGold aminosyror som är viktiga för en god utveckling av muskulaturen. Stärkelseinnehållet ligger på en låg nivå och istället används en lång rad värdefulla oljehaltiga frön, fibrer samt vitaliserande och matsmältningsunderstödjande näringsämnen.

FohlenGold är baserat på ingredienser av högsta kvalitet som majsgroddar, öljäst, örter och många naturligt vitalämneshaltiga råvaror. Mineralerna är övervägande av organiskt och marint ursprung med hög upptaglighet i fölet och förhållandet mellan spårämnena är perfekt avstämt, vilket säkerställer en problemfri tillväxt. Med jäst, malt, linfrön och en speciell sammansättning av kryddväxter stimuleras den enzymatiska matsmältningen, som utvecklas inom loppet av fölets första levnadsveckor. Det blir då möjligt att etablera en välfungerande och motståndskraftig grovtarmsflora.

STARK GENOM HELA LIVET
Föl som får FohlenGold är väl förberedda för stressiga moment i sina liv, som avvänjning eller transporter. FohlenGold täcker fullständigt fölets specifika behov av näringsämnen. Allt som allt utgör FohlenGold den bästa grunden för en hälsosam utveckling av fölet och bidrar till att förebygga ett för tidigt slitage av den vuxna hästen.

 

Utfodringsrekommendation

Rekommendationen förutsätter att unghästen växer jämt och har tillgång till grovfoder av god kvalitet (förväntad vuxenvikt 400 kg respektive 600 kg). Till specialraser, ponnyer, lättfödda hästar anpassas mängderna efter kroppsvikt.

Dagligen
Från 3. levnadsveckan – 6. månad fri tillgång (max. 400/600 g)
Från 6.-12. månad 500/900 g/dag
Från 12.-18. månad 600/1200 g/dag
Från 18.-24. månad 700-800 g/1,3-1,5 kg/dag
Vid 24. månad Fohlengold fasas ut samtidig som vuxenfodret introduceras.

OBS: Detta kompletteringsfoder har ett högre innehåll av vitaminer och mineraler än ett vanligt kompletteringsfoder och ska därför som mest utgöra 10,5 % av hästens foderstat (inklusive hö). Vänligen följ utfodringsrekommendationen.

1 liter = ca 700 g

Sammansättning

Kornflingor (mjölksyrafermenterade), majsgroddar 12 %, majsflingor (mjölksyrafermenterade), betfibrer, sojaflingor hydrotermiskt förbehandlade*, snittad lusern, kalciumkarbonat (marint och mineraliskt), isomaltulos, vetekli, kallpressade oljor (linfrön, solros) 2,3 %, fruktfibrer (äpplen, druvor), malt, oljefrökakor (linfrön, solros, svartkummin) 1,9 %, örter (pepparmynta, fänkål, rosmarin, persilja, timjan, libbsticka, mejram, brännässlor, kamomill) 1,7 %, magnesiumfosfat, salt, öljäst, snittat varmluftstorkat alphö, dikalciumfosfat, potatisprotein, ättika, magnesiumoxid, vitlök, certifierat växtfoderkol, morötter, magnesiumsulfat

*tysk soja, lokalt odlad exklusivt för St. Hippolyt

Du kanske också är intresserad av det här
Kundvagn
Sök efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss