0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

Senior

Ge din äldre häst den näring den behöver

Det bästa kommer sist. När överlinjen blir lite kantig och de första gråa håren ger seniorhästen ett lite “vist” uttryck, finns det behov av att stödja hästen med speciella näringsämnen för att bevara dess vitalitet och livskraft. Vi kan vanligtvis med glädje se tillbaka på många års gemensamma upplevelser. Nu är det dags att säga tack. Det kan du göra med våra ”Senior” produkter, som innehåller alla rätt näringsämnen och mineraler till din seniorhäst. Med andra ord: här på sidan hittar du vårt stora urval av foder äldre häst, som hjälper till att hålla din seniorhäst stark och aktiv i sina sista dagar.

 

Därför är foder äldre häst viktigt för din seniorhäst

En äldre häst har andra näringsbehov än en yngre häst. I takt med att din häst blir äldre, blir dess metabolism långsammare, och den blir mindre kapabel att absorbera näringsämnen från fodret. Den blir också mer mottaglig för sjukdomar som kan påverka dess matsmältningssystem. För att hålla din äldre häst stark och väl närd behöver du anpassa dess kost därefter. Äldre hästar bör matas med en kost som är hög i fiber och låg i socker och stärkelse. De behöver också fler vitaminer och mineraler än sina yngre motsvarigheter. Ett foder äldre häst av god kvalitet kommer att ge din åldrande häst den näring den behöver för att förbli sund och aktiv. Och här på sidan har du möjlighet att hitta något foder äldre häst som passar perfekt till din häst. Du hittar bland annat St. Hippolyt NaturMüsli, vilket är ett populärt val.

 

Kraftfoder äldre häst – håll tarmfloran sunn med NaturMüsli SOLO

Av foder äldre häst erbjuder vi, som sagt, vårt NaturMüsli, som är en typ av müsli som tillverkas av naturliga ingredienser. Hos Hippolyt använder vi bara ingredienser av högsta kvalitet i våra produkter, och därför är NaturMüsli så hälsosamt och näringsrikt. Denna müsli är perfekt för alla seniorhästar och den kommer i flera olika varianter – som du alla hittar här på sidan. Överväg till exempel NaturMüsli Solo från Hippolyt eller NaturMüsli Senior, som båda är mycket bra för den äldre hästen.

NaturMüsli SOLO är det perfekta valet för hästar som behöver lite extra stöd för deras matsmältning. Det breda utbudet av värdefulla fibrer i NaturMüsli SOLO hjälper till att hålla tarmfloran sund och stimulerar också hästens egen produktion av fettsyror. Detta resulterar i en bättre foderutnyttjande och högt motiverade hästar som kan prestera sitt bästa. Pellets bör mjukas upp när de ges i mängder över 100 g per 100 kg kroppsvikt/måltid på grund av det höga fiberinnehållet. Med NaturMüsli SOLO kan du vara säker på att din häst får alla de näringsämnen den behöver för att uppnå optimal hälsa och prestanda.

 

Stort urval av senior hästfoder hos St. Hippolyt

Hos St. Hippolyt är vi stolta över vårt foder äldre häst. Urvalet är brett och det innebär att det finns något för varje behov. Gemensamt för dem alla är dock den höga kvaliteten som vi är kända för. Du kan alltså tryggt mata din seniorhäst med vårt seniorhästfoder och tillskott äldre häst. Med fantastiska ingredienser och effektiva ingredienskombinationer kan vårt seniorhästfoder bidra till att ge din häst den bästa seniortiden. Så utforska våra olika varianter här på sidan och hitta ett foder som matchar din hästs behov.

 

Utmärkt service och snabb leverans

St. Hippolyt är ett företag som strävar efter att erbjuda hållbara produkter av hög kvalitet till hästfolk – och vi tycker att vi har lyckats ganska bra med det. Därför kan du också tryggt köpa foder äldre häst hos oss. Vi levererar en kundservice som är utöver det vanliga och där du kommer att möta en kompetens utan dess like. Fråga oss om allt du behöver veta inom bland annat senior hästfoder – vi är alltid redo att hjälpa dig. Så tveka inte att kontakta oss! Du kan skicka ett mail till oss på info@hippolyt.se, eller du kan ringa oss på 0413 486 100 – vi ser fram emot att höra från dig!

Kundvagn
Din kundvagn är tomFortsätt handla
Sök efter produkt eller artikel
Search
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss