0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

Ämneomsättning

Tillskottsfoder för ämnesomsättning – därför är det en bra idé att använda i fodret

Hästens matsmältningssystem är utformat för att dra ut maximalt med näringsämnen från växtmaterial. Det börjar med hästens tänder, som är speciellt anpassade för att krossa hård vegetation. Maten rör sig sedan in i hästens mage och fortsätter senare till grovtarmen, som är en jäsarkammare. Här sker en fermenteringsprocess utförd av tarmens mikroflora, som bryter ner växtcellväggarna och frigör näringsämnen som hästen kan ta upp. Hästens matsmältningssystem är mycket effektivt, vilket ofta leder till att hästar blir överviktiga och att det skapas en obalans i ämnesomsättningen. Samtidigt är hästens matsmältningssystem beroende av en stor diversitet i fibrerna för att hästen ska få alla de näringsämnen den behöver. Eftersom hästar naturligt är anpassade för att äta små men många portioner foder/gräs under dagen, är deras magsäck relativt liten i förhållande till hästens storlek. Om du vill främja din hästs matsmältning finns det mycket du kan göra. Du kan nämligen hjälpa din häst på många sätt – bland annat med tillskottsfoder för ämnesomsättningen.

Tillskotsfoder för ämnesomsättning till den äldre hästen

En del av tillskottsfodret för ämnesomsättning som du hittar här på sidan är vår GlandoGard. Detta tillskottsfoder för ämnesomsättning är en rik sammansättning av antioxidanter, högtillgängliga vitaminer och organiskt bundet selen. Produkten är särskilt lämplig för den äldre hästen som upplever hormonella obalanser, eftersom produkten hjälper till att:

● Skydda cellerna
● Harmonisera ämnesomsättningen

Dessutom kan detta tillskottsfoder för ämnesomsättning användas tillsammans med vårt andra foder, EquiGard. Har du en äldre häst som upplever problem med ämnesomsättningen eller hormonella obalanser? Då kan vårt GlandoGard-tillskottsfoder mycket väl vara det rätta valet för dig. Det är ett tillskottsfoder för ämnesomsättning som definitivt kan bidra till att förbättra livskvaliteten hos den äldre hästen.

St. Hippolyt equimep hepa för hästen med magtarmkanalproblem

Ett annat tillskottsfoder för ämnesomsättning som du hittar här på sidan är vårt St. Hippolyt Equimep Hepa-foder. Detta är ett foder som tillför leverstödjande näringsämnen till din häst – och med en kraftigt ökad koncentration. På så sätt hjälper fodret också till att stimulera leverfunktionen. Och som om det inte vore nog, innehåller fodret också en optimal kombination av aktiva ämnen. Sammantaget är det ett riktigt bra foder för hästen som upplever problem med matsmältningen.

Stort urval av tillskotsfoder för ämnesomsättning hos St. Hippolyt

Hos St. Hippolyt erbjuder vi alltså ett stort och inte minst spännande urval av tillskottsfoder för ämnesomsättning, och har du därför en häst som har problem med antingen matsmältningen eller ämnesomsättningen? Då har du kommit till rätt plats. Vi vågar nästan garantera att vi har det du söker – oavsett om det är GlucoGard, Lamin Forte eller något helt annat. Så upptäck urvalet direkt och hitta det tillskottsfoder som passar din häst.

Förstklassig service och snabb leverans

St. Hippolyt är ett företag som strävar efter att erbjuda hållbara produkter av hög kvalitet till hästfolket – och vi tycker själva att vi har lyckats ganska bra med det. Därför kan du också tryggt köpa tillskottsfoder för ämnesomsättning här hos oss. Vi levererar en kundservice utöver det vanliga, där du kommer att möta en kompetens utan dess like. Fråga oss om allt du behöver veta om hästfoder för just din häst – vi finns alltid här för att hjälpa dig. Tveka inte att kontakta oss! Du kan skicka ett mail till oss på hippolyt@hippolyt.dk, eller så kan du ringa oss på +45 70 20 53 44 – vi ser fram emot att höra från dig!

Kundvagn
Din kundvagn är tomFortsätt handla
Sök efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss