0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

Islandshästar

Hitta det perfekta foder för islandshäst

Islandshästar är kända för sin robusta och tåliga natur, och det är viktigt att ge dem rätt näring för att bibehålla deras hälsa och prestanda. På Hippolyt.se har vi specialiserat oss på att producera högkvalitativt foder för islandshästar som är speciellt anpassat efter hästens behov.

Islandshästar har en tendens att bli överviktiga om de inte får tillräckligt med motion och rätt mängd foder. Därför är det viktigt att ge dem en balanserad kost med rätt mängd protein, fett och kolhydrater. På Hippolyt.se erbjuder vi flera olika foderblandningar som är speciellt utformade för att tillgodose de näringsmässiga behoven hos islandshästar i alla livsstadier.

Våra foder för islandshästar innehåller alla viktiga näringsämnen som hästarna behöver, inklusive vitaminer, mineraler och antioxidanter. Vi använder bara de bästa råvarorna och ser till att vårt foder är fritt från onödiga tillsatser och konserveringsmedel.

På Hippolyt.se har vi också ett brett utbud av fodertillskott och vitaminer som kan hjälpa till att stödja islandshästarnas hälsa och prestanda. Våra fodertillskott innehåller bland annat naturliga ingredienser som örter och oljor som kan bidra till en hälsosam matsmältning och ett starkare immunförsvar.

Vi vet att varje häst är unik, och därför erbjuder vi också gratis näringsrådgivning till våra kunder. Vårt team av kunniga näringsexperter kan hjälpa dig att hitta rätt foderblandning och fodertillskott för din islandshäst, baserat på dess individuella behov och livsstil.

Sammanfattningsvis är det viktigt att ge islandshästar rätt näring för att bibehålla deras hälsa och prestanda. På Hippolyt.se är vi dedikerade till att erbjuda bästa kvalitet av hästfoder och fodertillskott för islandshästar som tillgodoser deras unika behov och säkerställer deras välbefinnande.

Foder till islandshäst – hur mycket foder behöver en häst?

Att utfodra din häst korrekt är avgörande för dess hälsa och välbefinnande. På Hippolyt.se har vi många års erfarenhet av att producera högkvalitativt hästfoder och erbjuder även rådgivning om hur mycket foder en häst behöver.

Mängden foder som din häst behöver beror på dess storlek, ålder, aktivitetsnivå och ämnesomsättning. Det är viktigt att följa några generella riktlinjer för att säkerställa att din häst får rätt mängd islandshäst foder.

Generellt sett rekommenderas det att ge en häst mellan 1,5 och 2 procent av sin kroppsvikt i grovfoder (torrsubstans) varje dag. Det innebär att en häst som väger 350 kg behöver mellan 5,25 och 7 kg grovfoder (torrsubstans) per dag. Denna mängd kan variera beroende på hästens aktivitetsnivå, ålder och ämnesomsättning.

Det är också viktigt att komma ihåg att fodret ska vara balanserat och innehålla rätt mängd protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler. På Hippolyt.se erbjuder vi ett brett utbud av hästfoder och fodertillskott som är speciellt utformade för att tillgodose alla hästars näringsbehov. Det är också viktigt att utfodra din häst i små portioner flera gånger om dagen. Detta hjälper till att underlätta matsmältningen och undvika magproblem. Det är också en bra idé att övervaka hästens vikt och justera mängden foder vid behov.

Foder till islandshäst – foder till äldre isländer

När det gäller att utfodra äldre islänningar finns det några särskilda överväganden som bör tas i beaktning.

Äldre islänningar kan uppleva en rad hälsoproblem, inklusive problem med matsmältningen, förlust av muskelmassa och stelhet i leder och muskler. Det är viktigt att ge dessa hästar rätt näring och stöd för att säkerställa att de kan bibehålla sin hälsa och välbefinnande under sina senare år.

När du utfodrar en äldre islänning är det viktigt att välja foder med en högre andel lättsmält fiber, eftersom detta kan hjälpa till att stödja deras matsmältningssystem. Det är också viktigt att välja foder med en högre andel protein för att stödja muskelmassan och förhindra förlust av muskelmassa. På Hippolyt.se erbjuder vi speciella tillskottsfoder som är utformade för att öka muskelmassan och stödja ledernas hälsa hos äldre hästar. Så om du utfodrar en äldre islänning kan du med fördel prata med våra foderkonsulter och ta reda på hur du bäst kan stödja din hästs hälsa och välbefinnande genom rätt näring och utfodring.

Foder till islandshäst – vad äter hästar?

På Hippolyt.se är vi experter på foder till islandshästar och näring, och vi vet hur viktigt det är att ge hästarna rätt kost för att säkerställa deras hälsa och välbefinnande. När det gäller vad hästar äter är det viktigt att förstå deras naturliga kost och behov av olika näringsämnen.

Hästar är växtätare och behöver därför en kost som främst består av fiber och kolhydrater från hö, gräs och annat grovfoder. Gräs och hö är särskilt viktigt för hästens matsmältning eftersom de innehåller långa fibrer som hjälper till att hålla hästens mag-tarmkanal frisk och förebygga matsmältningsproblem.

Utöver det behöver hästar protein, vitaminer och mineraler, vilket vanligtvis finns i ingredienser som örter, alfalfa, soja och grönsaker. På Hippolyt.se har vi ett brett utbud av hästfoder och tillskott som är noggrant formulerade för att ge hästen rätt mängd näringsämnen och stödja dess hälsa och välbefinnande.

När det gäller foder till islandshästar är det också viktigt att ta hänsyn till deras aktivitetsnivå och livsstil. Hästar som tränar och arbetar hårt kommer vanligtvis att behöva mer foder och näringsämnen än hästar som bara går på bete. På Hippolyt.se erbjuder vi även specialiserat foder och tillskott för hästar med specifika behov, såsom dräktiga ston och äldre hästar.

På Hippolyt.se är vår mission att erbjuda hästägare det bästa fodret och den bästa rådgivningen när det gäller foder till deras hästar. Vi tror på att rätt kost kan göra en stor skillnad för en hästs hälsa, prestation och välmående, och vi arbetar varje dag för att säkerställa att våra kunder får de bästa produkterna och rådgivningen för sina hästar.

Kundvagn
Din kundvagn är tomFortsätt handla
Sök efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss