0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

Prestationshästar

Prestationshästar foder – vad äter hästar?

Hippolyt.se är ett företag som specialiserat sig på att utveckla och producera prestationshästar foder. Vi förstår vikten av att tillhandahålla de nödvändiga näringsämnena för hästarna för att optimera deras prestation och samtidigt säkerställa deras hälsa och välbefinnande. Prestationshästar kräver mycket uppmärksamhet och omsorg för att kunna prestera på toppnivå. En av de viktigaste faktorerna i detta avseende är deras kost. Hästarnas kroppar behöver en mängd olika näringsämnen, inklusive protein, kolhydrater, fetter, vitaminer och mineraler, för att fungera optimalt. Dessutom är det avgörande att se till att hästarna får tillräckliga mängder vatten och elektrolyter för att undvika uttorkning och obalans i elektrolytnivåerna.

Hippolyt.se erbjuder ett brett utbud av prestationshästar foder som är speciellt utvecklade för prestationshästar. Våra produkter är baserade på den senaste vetenskapliga forskningen och är designade för att uppfylla de specifika kraven som prestationshästar har. Vårt hästfoder är även formulerat för att säkerställa god nedbrytning och absorption av näringsämnena, vilket är avgörande för att uppnå optimal prestation och hälsa.

Vi förstår också vikten av att erbjuda olika foderprodukter som kan möta individuella behov och preferenser hos hästar. Därför erbjuder vi ett brett utbud av produkter som kan anpassas efter hästens ålder, aktivitetsnivå, hälsa och andra faktorer.

Hippolyt.se är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativa prestationshästar foder som är skräddarsydda för prestationshästar. Vi är engagerade i att leverera produkter som är baserade på den senaste vetenskapliga forskningen och bästa praxis inom hästutfodring. Vi tror att en frisk och välmatad häst är en glad häst och en häst som kan prestera på sin bästa nivå.

Prestationshästar foder – hur mycket foder behöver en häst?

Vi förstår vikten av rätt foder till hästar, inklusive att ge dem rätt mängd foder. Den korrekta mängden foder som en häst behöver beror på flera faktorer, inklusive hästens vikt, ålder, aktivitetsnivå och hälsotillstånd.

Generellt sett rekommenderas att hästar får en mängd grovfoder som motsvarar cirka 1,5-2,5% av deras kroppsvikt per dag i torrsubstans. Till exempel om en häst väger 500 kg, rekommenderas det att ge den mellan 7,5 och 12,5 kg grovfoder per dag i torrsubstans. Det är viktigt att notera att denna mängd bör fördelas över flera måltider per dag för att undvika överbelastning av matsmältningssystemet och för att ge hästen en mer naturlig ätrumsrytm.

Om hästen är mycket aktiv kan den behöva mer foder för att bibehålla en hälsosam vikt och tillräckligt med energi. Hästar som utför tungt arbete, tävling eller andra högpresterande aktiviteter kan behöva tillskottsprodukt för prestationshästar för att ha tillräckligt med energi och styrka för arbetet. Det är viktigt att justera fodret efter hästens aktivitetsnivå för att säkerställa att den får rätt mängd näringsämnen och energi för att bibehålla sin hälsa och prestation.

Det är också viktigt att se till att hästen har tillgång till färskt vatten och hö av god kvalitet. Hippolyt.se erbjuder ett brett utbud av foderprodukter som är utformade för att möta individuella behov hos hästar. Vi erbjuder även rådgivning om hur man bäst utfodrar sin häst och kan hjälpa till att anpassa fodret efter hästens specifika behov.

Sammanfattningsvis är det avgörande att ge hästen rätt mängd foder för att säkerställa dess hälsa och välbefinnande. På Hippolyt.se är vi dedikerade till att leverera högkvalitativa produkter och rådgivning för att hjälpa hästägare att ge sina hästar bästa möjliga näring.

Prestationshästar foder – få den bästa proteinen för hästar

Protein är en viktig näringsämne för hästar eftersom det är nödvändigt för uppbyggnad och reparation av muskler, vävnader och organ. På Hippolyt.se förstår vi vikten av att ge hästar rätt mängd protein för att säkerställa deras hälsa och prestation.

Hästens proteinbehov beror på flera faktorer, inklusive deras vikt, ålder, aktivitetsnivå och hälsotillstånd. Generellt sett rekommenderas att hästar får mellan 10-16% protein i sin foder. Hästar med hög aktivitetsnivå eller som är involverade i högpresterande aktiviteter som tävlingar kan behöva en högre andel protein i sitt foder för att stödja muskeluppbyggnad och underhåll.

Det är också viktigt att notera att kvaliteten på proteinet är lika viktig som mängden. Högkvalitativt protein från källor som sojabönor, linfrö, potatisprotein och alfalfa kan vara fördelaktigt för hästar. Dessa proteinkällor är också rika på aminosyror, som är byggstenarna för proteiner och är viktiga för hästens kropp.

Hippolyt.se erbjuder ett brett utbud av proteinrika fodervaror som är utformade för att möta hästarnas individuella behov. Våra produkter är noggrant formulerade för att innehålla rätt balans av näringsämnen, inklusive protein, för att stödja hästens hälsa och prestation.

Vi förstår att det kan vara en utmaning att hitta rätt balans mellan protein och andra näringsämnen vid utfodring av hästar. Därför erbjuder vi rådgivning och vägledning för att hjälpa hästägare att förstå hästens individuella behov och anpassa sin utfodringsplan därefter.

Sammanfattningsvis är protein en viktig del av hästens kost och det är avgörande att se till att hästar får rätt mängd och kvalitet på protein för att bibehålla deras hälsa och prestation. Hippolyt.se är dedikerade till att erbjuda produkter och rådgivning som hjälper till att säkerställa att hästarna får bästa möjliga näring.

Kundvagn
Din kundvagn är tomFortsätt handla
Sök efter produkt eller artikel
Search
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss