0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

Gastro Relief Beet

Artikelnummer 50610 Kategorier , , , ,

Särskilt magvänligt fiberfoder

  • Innehåller lysin och naturliga pektinkällor
  • Skonsamt mot magen med lågt stärkelse- och sockerinnehåll
  • Helt utan spannmål, soja och lusern och utan tillsatta mineraler


Förpackning

Säck 20 kg
1/2 pall 420 kg
1/1 pall 840 kg

Från 595,00 SEK

Rensa

Gastro Relief Beet

Särskilt magvänligt fiberfoder
Gastro Relief Beet har utvecklats för att säkerställa välfungerande hästar av alla typer. Det är särskilt lämpligt för hästar med känslig mage samt muskel- och ämnesomsättningsproblem.

  • Innehåller lysin och naturliga pektinkällor
  • Skonsamt mot magen med lågt stärkelse- och sockerinnehåll
  • Helt utan spannmål, soja och lusern och utan tillsatta mineraler

 

Gastro Relief Beet är ett särskilt magvänligt fiberfoder som kan ges till alla typer av hästar. Gastro Relief Beet är ett optimalt komplement till det vanliga basfodret, eller en utfodring baserad på vitaminer och mineraler.

 

Svårfödda hästar och hästar i konvalescens kan ha stor nytta av denna lättsmälta blandning, som har ett högt innehåll av naturliga pektinkällor samt magskyddande havtornsmacerat. Gastro Relief Beet går dessutom snabbt att blöta upp.

 

De naturliga pektinfiberkällorna från bet- och äppelfibrer bildar slem när de kommer i kontakt med magsyran. Linfrö är också en slembildande ingrediens och tillsammans bidrar dessa ingredienser till att ge ett bra skydd för magslemhinnan.

 

Havtornsmaceratet optimerar skyddet av magslemhinnan med sin unika effekt och sin speciella sammansättning av fleromättade fettsyror och värdefulla A- och E-vitaminer.

Majsgroddar innehåller också naturligt E-vitamin, som är en nödvändig antioxidant.

Örter och fermenterade morötter bidrar till att stärka tarmmikrobiomet och matsmältningen. De fermenterade morötterna tillför ytterligare antioxidanter genom karotenoider.

Proteinet i Gastro Relief Beet är av hög kvalitet och riktat till hästar med metabola utmaningar i musklerna.

 

Gastro-serien
Nordisk serie med havtornsmacerat

Gastro-serien består av fiberfodret Gastro Relief Beet, oljan Gastro Relief Oil och matsmältningstillskottet GastroIntestinal.
Serien har utvecklats för att hjälpa hästens matsmältning och är riktad till hästar med känslig magslemhinna.
Fibrer och oljor har en vårdande effekt medan andra ingredienser, speciellt havtornsmacerat, har en stärkande och regenererande effekt på magsäcken.

I en vetenskapligt publicerad studie från 2012 under­söktes havtornsmacerat. Studien har titeln: ”Effect of Sea Buckthorn Berries and Pulp in a Liquid Emulsion on Gastric Ulcer Scores and Gastric Juice pH in Horses”.

I studien deltog 8 hästar under en försöksperiod på 2 x 5 veckor med ett uppehåll på 2 veckor mellan försöksperioderna. De utfodrades med pelleterat foder och under den andra perioden tilldelades de också havtorn. Under den femte veckan utsattes hästarna för en utfodringsrelaterad stress, dvs. de utfodrades endast varannan dag. Under den andra försöksperioden fick de dock havtorn varje dag.

Hästarna undersöktes med gastroskopi på dag 0, dag 28 och dag 35, efter den utfodringsrelaterade stressen, där pH-värdet i magsaften mättes och graden och antalet slemhinne­irritationer i den vita respektive röda delen av magsäcken noterades.

Resultatet var överraskande och spännande, särskilt observationerna av slemhinneirritationer i den röda delen av magsäcken. Irritationerna från början av försöket försvann under fyraveckorsperioden när hästarna fick havtorn som tillskott varje dag och att de inte längre fanns kvar under den efterföljande perioden då hästarna utsatts för en utfodringsrelaterad stress.

Det visade sig alltså att havtorn har en stor effekt på magslemhinnan. Genom att tillsätta havtornsmacerat i Gastro-seriens produkter får de en speciell effekt. De övriga utvalda ingredienserna bidrar alla målinriktat till en balanserad matsmältning och en optimerad ämnesomsättning.
Seriens produkter är lösningsorienterade inom matsmältning var för sig eller i kombination – även med andra St. Hippolyt-produkter.

 

Gastro Relief Beet & Oil + Gastrointestinal

Utfodringsrekommendation

200-400 g per 100 kg kroppsvikt dagligen blandas med tre gånger så mycket varmt vatten (ca 38°), vänta i cirka tio minuter och fodra ljummet. Om kallt vatten används måste blandningen stå i ca 20 minuter före utfodring.

1 liter = ca 450 g

ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR
Råprotein
9.80 %
Råfett
7.20 %
Råfibrer
18.60 %
Råaska
6.80 %
Stärkelse
4.50 %
Socker
5.00 %
Kalcium
0.90 %
Fosfor
0.20 %
Magnesium
0.20 %
Natrium
0.20 %
Lysin
0.50 %
Metionin
0.20 %
Metionin + Cystein
0.40 %
Threonin
0.60 %
Smältbart råprotein
63 g/kg
Smältbar energi
10 MJ/kg
Oms. energi
8,8 MJ/kg

Sammansättning

Betfibrer (melassfri), snittat varmluftstorkat alphö, majsgroddar, äppelfibrer, PalaSyrup (Isomaltulos mol.), lättkrossade gula linfrön, kallpressade oljor (majsgroddar, svartkummin), örter (fänkål, rosmarin, anis), sötpotatis, esparsett, fermenterade morötter, havtornsmacerat 0,2 %

Du kanske också är intresserad av det här
Kundvagn
Sök efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss