0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
2-4 dagars leverans från vårt lager
Handla produkter som överskrider 12 kg hos din St Hippolyt-återförsäljare
Säker betalning med kreditkort

Gold Medal

Artikelnummer 50207 Kategorier , ,

För optimalt fungerande muskler

  • För välutvecklade muskler
  • Främjar muskelmetabolismen
  • Lämpligt till tävlings- och hobbyhästar

 

Förpackningar
Hink 10 kg
Refill 5 kg

Från 675,00 SEK

Nollställ

För optimalt fungerande muskler
Muskeluppbyggande tillskott för hästar i arbete. Anpassat för hästar under uppbyggnadsperiod då musklerna påfrestas och behöver extra näring. Optimerar muskelmetabolismen och underlättar återhämtningen efter träning. Innehåller spirulinaalger, essentiella aminosyror samt naturligt vitamin E.

  • För välutvecklade muskler
  • Främjar muskelmetabolismen
  • Lämpligt till tävlings- och hobbyhästar

 

Väldefinierade muskler

Tydliga, väldefinierade muskler är kännetecken på kraft, styrka och smidighet hos hästen. Välutvecklade muskler som tål belastning är grunden för stora prestationer för tävlingshästen – och för den fina ridupplevelsen med fritidshästen. Med en målinriktad tilldelning av rätt näringsämnen kan muskelbildningen understödjas aktivt. Alla hästar kan utifrån de individuella arvsanlagen bygga upp en välutvecklad muskulatur som tål belastning. Utöver en daglig, målinriktad och genomtänkt träning behöver hästen också en tillräcklig mängd muskelbildande och funktionella näringsämnen.

– Understödjer muskelbildningen
– Främjar musklernas prestationsegenskaper
– Grundligt utvärderat på tävlings- och hobbyhästar
– Dopingfri

PROTEIN, AMINO- OCH FETTSYROR
För uppbyggnad av muskler behövs först och främst proteiner av högsta kvalitet. Proteininnehållet i de vanliga foderprodukterna som hö och spannmål är oftast inte optimalt för muskeluppbyggnad. Med en speciellt utvecklad öljäst, spirulinaalger, fermenterat malt-jästextrakt, havsalger och tillsatt L-lysin innehåller Gold Medal högupptagliga ämnen som understödjer uppbyggnaden av muskelsubstansen. Utöver proteinbyggstenarna bidrar också fettsyror från spannmålsgroddar och oljefrön till det naturliga bildandet av de berörda hormonerna. Också muskulaturens smidighet mår bra av de essentiella fettsyrorna i den kallpressade linfröoljan.

NÄRINGSÄMNEN FÖR MUSKELUPPBYGGNAD
Specifika enzymer bygger upp muskelfilamenten som buntas ihop med hjälp av stabiliserande bindvävsfibrer. Enzymerna behöver funktionella näringsämnen för att kunna fungera. Det handlar bl.a. om hela B-vitamin-komplexet och spårämnen som zink, mangan, koppar och kisel, som är tillsatt i Gold Medal i inbördes anpassade mängder. För att säkra hög upptaglighet och optimal funktion är spårämnena tillsatta i övervägande organiska komplexföreningar.

MUSKELUPPBYGGNAD KRÄVER MUSKELSKYDD
Under uppbyggande träning och under tävling kör ämnesomsättningen på högsta växeln. Under detta arbete bildas fria radikaler som angriper muskelvävnad och som delvis kan orsaka nedbrytning av vävnaden. För att skydda vävnaden mot fria radikaler neutraliseras dessa av kroppens egna specialiserade enzymsystem, som är helt beroende av tillgängligheten av spårämnen såsom zink, koppar, mangan och selen. Utöver dessa mikronäringsämnen tillför Gold Medal ytterligare vävnadsbeskyddande element i form av alger, örter, öljäst, morötter samt naturligt vitamin E. Gold Medal utgör därmed en effektiv kombination av fysiologiskt samverkande, funktionella och skyddande näringsämnen för uppbyggnad av en välutvecklad och stark muskulatur.

Utfodringsrekommendation

Ca 40 g per 100 kg kroppsvikt dagligen tillsammans med det dagliga fodret.
Ca 20 g per 100 kg kroppsvikt dagligen som underhåll.

OBS! Täcker inte hästens grundläggande behov av mineraler.

OBS: Detta kompletteringsfoder har ett högre innehåll av vitaminer och mineraler än ett vanligt kompletteringsfoder och ska därför som mest utgöra 44,4 % av hästens foderstat (inklusive hö). Vänligen följ utfodringsrekommendationen.

1 mått = ca 115 g

ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR
Råprotein
17.00 %
Råfett
15.00 %
Råfibrer
20.00 %
Råaska
14.00 %
Stärkelse
11.50 %
Socker
0.80 %
Kalcium
4.50 %
Fosfor
1.50 %
Magnesium
0.10 %
Natrium
0.45 %
Lysin
1.24 %
Metionin
1.00 %
Smältbart råprotein
144 g/kg
Smältbar energi
15,0 MJ/kg
Oms. energi
13,2 MJ/kg
NÄRINGSTILLSATSER / KG
Vitamin E 3a700
2.000 mg
Vitamin B1 3a821
60 mg
Vitamin B2 3a825i
70 mg
Vitamin B6 3a831
40 mg
Vitamin B12 / cyanocobalamin
160 mcg
Biotin 3a880
1.200 mcg
Calcium-D-Pantothenat 3a841
100 mg
Kolin 3a890
500 mg
Niacin 3a314
240 mg
Folsyra 3a316
20 mg
SPÅRÄMNEN PER KG
Zink som zinksulfat, monohydrat 3b605 + glycin-zinkchelat-hydrat (fast) 3b607
270 mg
Mangan som mangan(II)-sulfat, monohydrat 3b503 + glycin-manganchelat-hydrat 3b506
275 mg
Kobber som kobber(II)-sulfat-pentahydrat 3b405 + kobber(II)-glycinchelat-hydrat (fast) 3b413
45 mg
Selen som natriumselenit 3b801
0,7 mg
TEKNISKA TILLSATSER
Kiselgur (diatoméjord, renset) E551c
10 mg

Sammansättning

Riskli, öljäst 6,5 %, spirulinaalger 5 %, vört, örter (mariatistelfrön, fänkål) 2,5 %, majsgroddar, sojaflingor hydrotermiskt förbehandlade*, Blandning av lättkrossade oljefrön och oljefrökakor (linfrön, solroskärnor), betfibrer, morötter, ingefära, havsalgkalk, magnesiumfumarat/-acetat/-lysinat/-oxid, kanel , isomaltulos, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor) 0,1 %, salt, vitlök, ärtflingormjöl, fruktfibrer (äpplen, druvar), hydrolysat kollagen (lågmolekylär), gurkmeja
*tysk soja, lokalt odlad exklusivt för St Hippolyt

Du kanske också är intresserad av det här
Kundvagn
Din kundvagn är tomFortsätt handla
Sök efter produkt eller artikel

VILL DU LÄRA DIG MER OM HÄSTENS FODER?

Ta del av den senaste forskningen om hästnutrition och få kunskap och vägledning om hästens utfodring året runt. Du får också nyheter från St. Hippolyt och AGROBS sortiment.
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss