0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

Avel

Avel av häst – varför rätt utfodring är viktigt

Fölet får näring från modersmjölken under de första månaderna, vilket gör det viktigt att stoet får tillräckligt med näring själv. Om stoet inte får tillräckligt med näring kan fölet bli undernärt eller ens svårt sjukt. Det är också viktigt att se till att stoet har lämpligt bete och tillgång till rent vatten.

Följande steg är att introducera fölet till fasta livsmedel. Föl need protein och vitaminer för tillväxt och utveckling, så det är viktigt att ge dem rätt typ av foder. Rätt utfodring kommer att ge fölet de nödvändiga näringsämnena för att utvecklas till en stark och hälsosam häst.

Utan ordentlig utfodring kan en hästs tillväxt och utveckling påverkas negativt, så det är viktigt att se till att stoet och fölet får rätt näring i rätt mängd. Detta kommer att bidra till att säkerställa att aveln lyckas och att hästarna utvecklas tillvänner som kan vara till glädje och nytta för människan.

Avel av häst – prova vår Fohlengold Lifestart

Vårt Fohlengold LifeStart-tillskott är en unik naturlig starthjälp för nyfödda föl. Under de första levnadsdagarna är fölet helt oskyddat mot sin nya miljö och kan drabbas av ospecificerade matsmältningsproblem och allmän svaghet. Vår intensivkur, som startar från tredje dagen och pågår i två veckor, ger fölet en målinriktad uppbyggnad av tarmslemhinnan, mikrobiomet och immunförsvaret med hjälp av nukleotider, betaglukaner, essentiella aminosyror, antioxidanter och olika örtextrakt.

Vi har utformat ett innovativt näringskoncept med funktionella cellbyggstenar, naturliga mikronäringsämnen och sekundära växtämnen för att ge det unga fölet en optimal start i livet. Vår produkt hjälper till att stötta utvecklingen av fölets tarmflora och immunförsvar, som är en viktig förutsättning för en intakt symbios mellan mikroorganismer och häst.

Nukleotider, som är byggstenarna i DNA, är väsentliga för cellförnyelse och vävnadsuppbyggnad. Med hjälp av PSB®-komplexet främjar Fohlengold LifeStart nukleotiderna, bildandet av tarmvilli och funktionella immunceller, vilket i sin tur optimerar näringsupptaget och stärker det tarmrelaterade immunförsvaret.

Betaglukaner och prebiotiska polysackarider från jäst stimulerar bildandet av makrofager, bakterieätande celler som stödjer immunförsvaret. Antioxidanta mikronäringsämnen, B-vitaminer och essentiella aminosyror av högt biologiskt värde skyddar och stärker organen och optimerar cellernas ämnesomsättning, vilket bidrar till ett välfungerande immunförsvar.

Vårt tillskott innehåller också bioaktiva krydd- och örtextrakt som har valts ut på basis av över 30 års erfarenhet. Vegetabiliska tanniner impregnerar tarmslemhinnan och förhindrar skadliga bakterier från att sätta sig fast, medan bitterämnen har matsmältningsfrämjande egenskaper. Ökad järnupptagning i erytrocyterna förbättrar syretransporten och stabiliserar den fysiologiska tarmfunktionen.

Sammanfattningsvis är Fohlengold LifeStart det perfekta tillskottet för att ge ditt nyfödda föl en optimal start i livet. Vår intensivkur bidrar till att stödja utvecklingen av tarmfloran och immunförsvaret samt minska risken för ospecificerade matsmältningsproblem och allmän svaghet. Vårt näringskoncept med funktionella cellbyggstenar, naturliga mikronäringsämnen och sekundära växtämnen ger hästen den bästa möjliga starten i livet.

Vi har allt för avel av hästar

Vi på St. Hippolyt är stolta över att erbjuda en mängd olika subventioner för hästuppfödning. En av våra mest populära produkter är FohlenGold BoneCare, som är speciellt utformad för föl och unga hästar. Denna högkvalitativa tillsats är fullpackad med vitaminer och mineraler som hjälper till att främja optimal tillväxt och benstyrka hos unga hästar.

För våra avelsston erbjuder vi Beta-Carotin Mare-Y-Mix, en högkvalitativ tillsats som är utformad för att stödja optimal fertilitet och reproduktiv hälsa. Denna tillsats är fullpackad med viktiga näringsämnen och antioxidanter som är avgörande för att upprätthålla friska avelsston och föda friska föl.

Vi på St. Hippolyt strävar efter att stödja hästhälsa och välbefinnande på alla nivåer, och våra subventioner för uppfödning av hästar är en viktig del av detta arbete. Vi är stolta över att erbjuda högkvalitativa produkter som FohlenGold BoneCare och Beta-Carotin Mare-Y-Mix för att stödja optimal hälsa och prestanda hos hästar i alla åldrar och stadier av livet.

Låt oss hjälpa dig idag!

På St. Hippolyt har vi mångårig erfarenhet av att utveckla nutrition för hästar. Vi har en gedigen kunskap om vilka näringsämnen hästar behöver för att prestera på topp och människor inom hästvärlden vänder sig ofta till oss för rådgivning.

Vi strävar ständigt efter att vara i framkant när det gäller att utveckla våra produkter och vår forskning på området gör oss till experter inom hästfoder. Vi är stolta över att kunna erbjuda ett brett utbud av produkter som möter behoven hos både tävlingshästar och hobbyhästar.

Vi förstår att utfodring är en viktig del av hästens välbefinnande och vi hjälper gärna till med att skapa en individuell foderplan som passar just din häst och dess specifika näringsbehov.

Så oavsett om du har en fråga om hur du ska utfodra din häst eller om du är intresserad av att veta mer om våra produkter och vår forskning så är du alltid välkommen att kontakta oss på St. Hippolyt. Vi finns här för att hjälpa dig och din häst att nå er fulla potential.

Kundvagn
Din kundvagn är tomFortsätt handla
Sök efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss