0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

Månadens produkter

Den resurskrävande pälsfällningen är på ingång! Hur kan du på bästa sätt stötta din häst?

Dagsljuset styr när din häst börjar sätta eller fälla sin päls, och det innebär faktiskt att de flesta upplever att hästen redan nu börjar fälla sin vinterpäls. Sedan jul har dagsljuset förlängts minut för minut och det känner hästens kropp snabbt av med hjälp av ljusreceptorerna i ögonen. Det är alltså inte temperaturen utomhus som avgör om din häst fäller eller inte.

Det betyder att om din häst inte fäller redan nu så bör den vara i färd med att förbereda och påbörja fällningen under mars/april. Om den inte börjat fälla till dess så bör du vara extra uppmärksam på din hästs närings- och hälsostatus.

 

Pälsbytet är en mycket resurskrävande process för hästen. Konsumtionen av bland annat B-vitamin ökar och samtidigt används också extra energi, protein och mineraler för att bygga upp de enskilda hårstråna.

Många hästar kan bli tröttare, fälla i tofsar eller bli fula i pälsen på andra sätt om det inte finns tillräckligt med näringsämnen i kroppen för pälsbytet. Om din häst har en mindre bra näringsstatus innan pälsfällningen så kan det också självklart påverka pälsens kvalitet. Därför kan det vara en bra idé att stötta din häst under fällningsperioden, för att undvika trötthet eller en matt hårrem.

 

Vi rekommenderar följande för att stötta din häst under pälsfällningen:

  • Öka hästens egen produktion av B-vitaminer genom att fördela en daglig portion mash. B-vitaminerna är viktiga för hästens energiomsättning och ökar blodflödet till hårsäckarna.
  • Se till att hästen får tillräckligt mycket grovfoder av bra kvalitet för att B-vitamin ska kunna produceras.
  • Tilldela extra mineraler, spårämnen och protein utöver den normala foderstaten.

 

Stötta gärna också immunförsvaret hos din häst, som arbetar hårt under denna period. Det kan till exempel vara med följande örter:

  • Ginseng
  • Propolis
  • Gurkmeja

 

Vi rekommenderar också en kombination av produkter, till exempel MicroVital, AstraVital eller ett extra tillskott av Zink från Hesta Plus Zink eller Hesta Plus Zink LIQUID vid sidan av den normala utfodringen. Dessa produkter bidrar med mineraler, spårämnen, proteiner och immunstimulerande örter från AstraVital LIQUID.

Om du vill veta mer om hästens pälsfällning kan du läsa om ämnet på vår blogg: https://hippolyt.dk/hestens-pelsskifte/

 

Är du osäker på vad som passar för din häst? Då hjälper vi gärna till.

Kontakta oss gärna direkt, eller fyll i vårt foderstatsformulär så återkommer vi till dig så snart som möjligt.

Kundvagn
Sök efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss