0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

7 skäl till att GlucoGard fungerar så bra för hästens insulinomsättning!

Första ingrediensen är bryggerijäst, sedan följer en lång rad örter, getruta, blåbärsblad, lungört, mariatistel, fänkål, kanel och kronärtskocka. Och vi glömmer inte heller de viktiga essentiella oljorna från linfrö och solros - självklart kallpressade!

Vi har egentligen lovat oss själva att våra nyhetsbrev/inlägg inte ska handla om våra produkter, utan snarare om utfodringen av våra fantastiska hästar.

GlucoGard är dock en produkt som vi är mycket stolta över och som vi har sett enormt bra resultat med genom åren. Samtidigt är det en produkt som det finns mycket forskning bakom.

Men anledningen till att GlucoGard fungerar så effektivt är självklart innehållet!

Det sträcker sig från örter till mineraler, vitaminer och sekundära växtämnen!

Första ingrediensen är bryggerijäst, sedan följer en lång rad örter, getruta, blåbärsblad, lungört, mariatistel, fänkål, kanel och kronärtskocka. Och vi glömmer inte heller de viktiga essentiella oljorna från linfrö och solros – självklart kallpressade!

Dessutom innehåller GlucoGard tillsatta mineraler som zink och magnesium i organisk form och vitaminer som B-vitamin och E-vitamin i naturlig form. Allt detta i en kombination av ingredienser och näringsämnen som är utvecklad för hästar med obalanser i blod- och sockeromsättningen!

 

Bryggerijäst

är också känt som Saccharomyces cerevisiae och är en typ av jäst som ofta används som tillskott till en mängd olika husdjur, inklusive hästar, på grund av dess näringsmässiga egenskaper.

Bryggerijäst är en råvara som innehåller olika näringsämnen, inklusive proteiner, B-vitaminer (B1, B2, B3, B5, B6, B9 och B12), mineraler som selen, zink och krom samt en rad aminosyror.

Alla dessa näringsämnen spelar en central roll i hästens metabolism. Till exempel är selen en viktig antioxidant som hjälper till att skydda kroppens celler, till exempel i hovarna, medan zink är särskilt viktigt för immunförsvaret, insulinsomsättningen och huden.

 

Zink

används på MÅNGA ställen i kroppen av ett brett spektrum av enzymer. Faktum är att zink ingår i nästan 200 enzymer, och det är därför en mycket viktigt mineral, även om hästen inte behöver mycket av det varje dag.

Det är främst inom protein- och kolhydratomsättningen som zink förbrukas. Den största andelen av den totala mängden zink i hästens kropp återfinns i hovarna.

Studier har visat att zinkbrist kan leda till en minskad insulinnivå i blodet och därmed minska hästens tolerans för kolhydrater. Samtidigt ökar eventuell insulinresistens i vävnaden.

 

Krom

är ett mineral som hästen bara behöver väldigt lite av varje dag, men som det samtidigt inte finns någon fastställd gräns för.

Det betyder emellertid inte att mineralen inte är viktigt för din häst, för det är den verkligen!

Det som gör krom intressant och som väcker ökat intresse när vi pratar om hästar är att mineralen hjälper kroppen att utnyttja kolhydrater och fett från fodret.

Det betyder bland annat att krom gör insulinet i hästens kropp mer effektivt när det gäller att flytta blodsockret från blodet till cellerna.

 

Getruta

är en flerårig, 1 meter hög buske med ihåliga stjälkar och vackra blå blommor. Du hittar den främst på fuktiga ängar och roten liknar en rödbeta.

Det speciella med denna vackra växt är att den innehåller en rad sekundära växtämnen som alkaloider, glykosider, saponiner, garvämnen och bitterämnen.

Alla dessa sekundära ämnen ger växten fantastiska egenskaper för att stödja hästens insulinomsättning och därigenom bidra till att främja upptaget av glukos i cellerna. Vissa studier har till och med visat att den kan hämma upptaget av socker i tarmen!

 

Bockhornsfrö

är särskilt näringsrikt med en hög oljeandel på 8% och ett proteininnehåll på 20%. Men även vitaminer som A, B, C och E finns i fröna. Det stora innehållet av gynnsamma slemämnen ska inte heller glömmas bort, ungefär 20-45% finns i fröna.

Det speciella är dock att fröna innehåller saponiner förutom många andra bitterämnen och flavonoider. Saponinerna är särskilt spännande eftersom de har visat sig ha en positiv effekt på hästens blodsockeromsättning.

 

Mariatistelfrön

innehåller ämnet silymarin, som är känt för att kunna rena levern från olika typer av avfallsprodukter.

Speciellt hos överviktiga hästar ser vi en god effekt eftersom levern hos dessa hästar vanligtvis arbetar hårt på grund av en ökad mängd avfallsprodukter från fettvävnaden.

 

B-vitaminer

finns det flera olika former av och alla ingår på ett eller annat sätt i energiomsättningen, dvs omvandlingen av fett/kolhydrater till energi inne i cellen. Därför är de också viktiga för den överviktiga hästen som behöver gå ner i vikt. Det är främst B1- och B2-vitamin som används i hästens energiomsättning.

Det var således 7 olika skäl till att GlucoGard är så effektiv. Som du kan se är det kombinationen och den specifika balansen av näringsämnen som fungerar!

 

Är du osäker på om GlucoGard kan göra skillnad för din häst? Eller vill du läsa forskning som har gjorts på produkten? Kontakta oss gärna för mer information eller skicka en förfrågan till oss om du önskar ta del av studierna.

Du kan antingen kontakta oss direkt eller fylla i vårt foderstatsformulär på hemsidan, så återkommer vi så snart som möjligt!

 

Referencer

https://sund-forskning.dk/artikler/galega-officinalis/

Equine Applied and Clinical nutrition, Raymon Geor, Patricia Harris, Menfred, Coenen, 2013,

https://pchorse.se/index.php/da/articles/microminerales/zinc

https://thehorse.com/19784/trace-mineral-basics-zinc-and-copper/

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Innehållsförteckning

Relaterede indlæg
Kundvagn
Din kundvagn är tomFortsätt handla
Sök efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss