0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

Ett högkvalitativt hästfoder kräver högkvalitativa råvaror!

Råvaror måste vara av hög kvalitet för att kunna omvandlas till bra hästfoder, så enkelt är det bara!

För att kunna leverera dig och din häst ett hästfoder av högsta kvalitet krävs det att råvarorna är av högsta kvalitet.

Råvaror måste vara av hög kvalitet för att kunna omvandlas till bra hästfoder, så enkelt är det bara!

 

Men hur kan vi då säkerställa att råvarorna håller önskad kvalitet?

Det kan naturligtvis testas på olika parametrar, som innehållet av bekämpningsmedel, näringsämnen, toxiner, mögel och annat. Det görs också för varje inköp, men att handla råvaror på den öppna marknaden på detta sätt är svårt, eftersom det ofta går mycket snabbt.

 

Därför använder St. Hippolyt råvaror av högsta kvalitet, hållbart producerade och huvudsakligen odlade regionalt enligt kontrakt. Det innebär att råvarorna odlas lokalt på områden runt kvarnen i södra Tyskland, och det finns ett direkt kontrakt med producenterna. Detta skapar en perfekt personlig dialog med St. Hippolyts råvaruleverantörer, vilket är viktigt för oss för att kunna garantera en konstant hög kvalitet på råvarorna och därigenom i våra produkter.

 

Råvaruleverantörerna finns främst i områdena Kurpfalz och Kraichgau i södra Tyskland. På en yta på minst 4000 hektar odlas förutom spannmål (korn, majs, havre) också solrosor och speciella grödor som hirs, linfrö, korn- och vetegroddar, sojabönor och andra baljväxter för produktion av St. Hippolyts högkvalitetsprodukter.

Kraichgau är ett område som ligger ovanpå avlagringar från istiden och innehåller därför mycket av den så kallade bördiga jorden. Det gör att området – inte utan anledning – ofta kallas Tysklands fodersilo. Även de klimatiska förhållandena ger på grund av läget i Kraichgauområdet relativt höga temperaturer och måttliga nederbördsmängder, och området är därför särskilt lämpligt för jordbruksproduktion.

Dessutom levereras olika grönsaker som morötter för förädling av alla spannmål från de angränsande Rhinslättarna.

Vi får också regionala, genetiskt modifieringsfria sojabönor som med hjälp av vår egen innovativa bearbetningsprocess används som källa till högkvalitativt protein i våra blandningar för hög prestanda, som NaturMüsli SOLO, Performance Fiber High Protein och Champions Claim.

 

Förutom att specialråvaror som GMO-fri tyskproducerad soja, linfrö och hirs produceras i dessa näringsrika områden, säkerställer dialogen med de lokala producenterna att råvarorna odlas enligt våra anvisningar och principer.

Vi lägger bland annat stor vikt vid att våra råvaror exponeras för minimal påverkan av kemikalier och produceras enligt ekologiska principer. På så sätt uppnår vi en helt speciell kvalitet samtidigt som vi skyddar miljön på alla de odlade områdena och hjälper till att utveckla växtmångfalden i hela Kraichgau-regionen.

 

Våra regionala kontraktpartners säkerställer produktkvalitet och -säkerhet i en miljö med en hög nivå av ansvar, till fördel för både naturen, våra kunder och era hästar.

 

Regional och lokal kontraktsodling innebär för oss:

  • Värdefulla råvaror med säkrad kvalitet
  • Stabila råvarupriser
  • Råvaror med låg belastning av kemikalier
  • Understödande av de regionala jordbruksstrukturerna
  • Korta transportsträckor

 

Vi överväger alla dessa punkter innan råvarorna väljs ut och hamnar i din hästs fodersäck.

Med högkvalitativa råvaror känner vi oss skyldiga att behandla dem varsamt, med respekt för det som råvarorna erbjuder hästen. Därför hittar du också endast en skonsam bearbetning av råvarorna enligt principer som naturen själv har uppfunnit.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Innehållsförteckning

Relaterede indlæg
Kundvagn
Din kundvagn är tomFortsätt handla
Sök efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss