0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

Förgroning – Innovativt hästfoder är framtiden!

Alla individuella råvaror genomgår en speciell och skonsam produktionsprocess innan de är verksamma i någon av produkterna. Endast produkter som är noggrant producerade kan främja din hästs välbefinnande.

St. Hippolyts produkter är unika i sitt utseende och sammansättning jämfört med allt annat på marknaden. Strukturen i müsli, pellets eller flytande produkter och den behagliga doften av de utvalda örterna gör dem till något helt speciellt.

Men den verkliga hemligheten bakom produkternas effektivitet ligger i de många naturliga processer som ligger bakom innehållet i fodersäcken, hinken eller flaskan som du håller i handen. Du ser det inte omedelbart när du tittar ner i säcken, men du märker det säkert på din häst efter kort tids användning.

Alla individuella råvaror genomgår en speciell och skonsam produktionsprocess innan de är verksamma i någon av produkterna. Endast produkter som är noggrant producerade kan främja din hästs välbefinnande.

 

En av dessa processer är förgroning av allt vårt spannmål!

Förgroning är en process som St. Hippolyt Mühle Ebert använder och har gjort ända sedan starten 1988. En process som kräver tid, plats och speciella förhållanden i en produktionsanläggning för att få den bästa spannmålsprodukten. Processen tar 6 dagar.

Produktionen av hästfodret är därför noggrant planerad, optimalt kontrollerad och resulterar i ett kvalitetshästfoder som din häst älskar och mår bra av.

Men vad innebär denna förgroning, och varför väljer St. Hippolyt att använda resurser för att skicka spannmålsråvarorna genom denna process?

 

Förgroddad spannmål uppstår när ett frö börjar gro och växa, som det gör när bonden sår det på åkern. Groningsprocessen förbättrar spannmålets näringsvärde och smältbarhet avsevärt.

 

För det första hjälper förgroddat spannmål till att förbättra hästens matsmältning

Under groningsprocessen aktiveras enzymer som gör det lättare för hästens matsmältningssystem att bryta ned spannmålet och absorbera näringsämnena. Förgroning aktiverar och bryter bland annat ner fytinsyran i spannmålet, som, om den inte bryts ned innan utfodring till hästar, kan binda mineraler som zink och järn. Samtidigt frigörs en mängd mineraler som fosfor, som är bundna till fytinsyran. Det resulterar i en mer effektiv utnyttjande av fodret, vilket i sin tur leder till bättre prestation hos hästen.

Dessutom är förgroddat spannmål rikt på vitaminer, mineraler och antioxidanter. Under groningsprocessen ökar innehållet av viktiga näringsämnen som vitamin A, vitamin C och B-vitaminer, vilket är avgörande för hästens allmänna hälsa och immunsystem. Dessa näringsämnen spelar en avgörande roll för att upprätthålla välfungerande hud- och hovkvalitet, stärka musklerna och stödja matsmältningssystemet.

 

En annan betydande fördel

med förgroddat spannmål är dess lägre stärkelsehalt jämfört med spannmål som inte genomgått denna process. Stärkelse är en komplex kolhydrat som kan vara svår för hästens matsmältningssystem att hantera i stora mängder. Genom att förgro spannmålet minskar stärkelsehalten när den omvandlas till betaglukaner, vilket gör det mer lämpligt för hästar som behöver en fodring med lågt stärkelseinnehåll, t.ex. hästar med känslig matsmältning eller metaboliska problem. Betaglukanerna stöder samtidigt immunförsvaret mycket effektivt.

 

Slutligen kan förgroddat spannmål också ha en positiv inverkan på hästens beteende och humör

Den förbättrade näringsvärdet och lättupptagliga karaktären hos det förgroddade spannmål kan leda till en mer stabil energianvändning hos hästen, vilket kan resultera i ett mer balanserat beteende. Detta kan vara särskilt användbart för nervösa eller stressade hästar, som kan dra nytta av en mer balanserad kost.

 

Spannmålet omvandlas under förgroning till en liten planta, och totalt tar det 6 dagar för spannmålet att genomgå denna process innan det hamnar i en fodersäck till din häst.

 

Genom att låta vårt spannmål genomgå denna lite långa process kan vi få ut allt från det som naturen erbjuder och därmed uppnå en mycket effektiv fodring även vid lägre givor.

Vi ser det som en klar fördel både för miljön och din hästs matsmältning.

På det sättet uppfyller vi också vårt motto “Feeding like nature”, naturen bearbetar råvarorna till förmån för hästens matsmältningssystem och välbefinnande.

 

 

Är du osäker på vilka av St. Hippolyts foderprodukter som passar din häst? Tveka inte att kontakta oss för en foderstat.
Du kan antingen kontakta oss direkt eller fylla i vårt foderstatsformulär på vår webbplats, så återkommer vi till dig inom en vecka!

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Innehållsförteckning

Relaterede indlæg
Kundvagn
Din kundvagn är tomFortsätt handla
Sök efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss