0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

Fiber

Fiber till häst – varför mata min häst detta foder?

Fiber till häst är en viktig del av en hästs diet, men det är också viktigt att se till att din häst får tillräckligt med vitaminer och mineraler. Dessa näringsämnen hjälper till att upprätthålla hästens hälsa och välbefinnande.

En häst som inte får tillräckligt med vitaminer och mineraler kan utveckla bristsjukdomar, vilket kan leda till allvarliga hälsoproblem. Till exempel kan brist på vitamin E leda till muskeldystrofi, medan brist på kalcium kan leda till benproblem.

Fiber till häst är en bra källa till vissa vitaminer och mineraler, men det är inte alltid tillräckligt. Det är viktigt att ge din häst ett balanserat foder som innehåller alla de nödvändiga näringsämnena. Om du är osäker på vilket foder som passar din häst bäst, kontakta en hästexpert.

Att se till att din häst får de vitaminer och mineraler den behöver är en viktig del av att ta hand om din häst. Genom att ge din häst ett balanserat foder och regelbundet kolla upp dess hälsa kan du hjälpa den att leva ett hälsosamt och aktivt liv.

Vilken typ av foder är fiber till häst?

Fiber till häst är en typ av foder som är viktigt för hästens hälsa och välbefinnande. Fiber till häst kommer oftast från hö eller hösilage, som är torkade gräs- och lufthaltiga grödor. Gräshö och hösilage är en utmärkt källa till fiber, men det finns också andra fiberrika alternativ som till exempel vissa typer av högfibreriga pellets.

Fiber är en viktig del av hästens diet eftersom det hjälper till att främja en hälsosam matsmältning. Hästar är utvecklade för att äta små mängder av högkvalitativt grovfoder under en längre period av tid. När hästen tuggar på fiberrika livsmedel, som hö eller hösilage, produceras saliv som innehåller naturliga buffertar som hjälper till att skydda hästens mage.

Fiber är också viktigt för att upprätthålla hästens vikt och hjälper till att förhindra vissa hälsoproblem. Det rekommenderas att hästar äter minst 1,5% av sin kroppsvikt i grovfoder varje dag, men de flesta hästar äter faktiskt en större andel än så.

Sammanfattningsvis är fiber till häst en typ av foder som är viktig för att främja en hälsosam matsmältning, upprätthålla hästens vikt och förhindra vissa hälsoproblem. Gräshö och hösilage är vanliga källor till fiber för hästar, men det finns också andra alternativ och högfibreriga pellets.

Varför du ska välja Muscle Fiber till din häst

St. Hippolyts muskelfiberfoder för hästar är ett högkvalitativt foder som är speciellt utformat för att främja hästens muskelhälsa och prestation. Fodret innehåller en väl avvägd kombination av högkvalitativa proteiner, aminosyror, vitaminer och mineraler som är nödvändiga för att bygga och upprätthålla hästens muskelmassa.

Muskelfiberfodret innehåller högkvalitativa proteinkällor från växter som är lätta för hästen att smälta och absorbera. Proteinet i fodret är rikt på aminosyror som är viktiga för muskelbyggande processer.

En annan fördel med St. Hippolyts muskelfiberfoder är att det är fritt från tillsatser och konserveringsmedel. Fodret är även GMO-fritt och innehåller inga artificiella färgämnen eller smaker. Detta gör det till ett hälsosamt och naturligt alternativ för hästens foderbehov.

Köp precis den fiber till häst du behöver på St. Hippolyt

På St. Hippolyt är vi kända för våra produkter av hög kvalitet för hästar, och en av de mest imponerande sakerna med vårt sortiment är den enorma mångfalden av gräs och örter som används. Dessa naturliga ingredienser spelar en avgörande roll för att stödja en hälsosam tarmflora hos din häst, vilket i sin tur har stor betydelse för dess ämnesomsättning.

I naturen är hästar utformade för att äta en bred variation av gräs och örter, och denna mångfald är avgörande för deras matsmältningssystem. St. Hippolyt har insett vikten av att efterlikna denna naturliga mångfald i våra produkter. Därför använder vi ett brett utbud av gräs och örter i våra foderblandningar och kosttillskott för hästar.

Denna mångfald av ingredienser ger flera fördelar för hästens matsmältning och tarmflora. För det första innehåller olika gräs och örter en bred variation av näringsämnen som hästen behöver. Varje växt bidrar med olika vitaminer, mineraler och spårämnen som hjälper till att upprätthålla en hälsosam ämnesomsättning.

Dessutom innehåller många av dessa växter också naturliga prebiotika och probiotika, som är viktiga för att upprätthålla en hälsosam tarmflora. En hälsosam tarmflora innebär att det finns en rikedom av gynnsamma bakterier i hästens matsmältningssystem, vilket är avgörande för optimal matsmältning och näringsupptag.

år användning av en bred variation av gräs och örter i våra produkter hjälper till att skapa en naturlig balans i hästens matsmältningssystem. När hästen får rätt näring och stöds av en hälsosam tarmflora fungerar ämnesomsättningen optimalt. Detta kan bidra till bättre prestation, ökad energi och generellt sett en friskare häst.

Kundvagn
Din kundvagn är tomFortsätt handla
Sök efter produkt eller artikel
Search
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss