0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

Mineraler och spårämnen

Hästar är ståtliga djur som kräver en välbalanserad kost för att kunna prestera på topp. En viktig del av deras diet är mineraler och vitaminer. Mineraler och vitaminer är viktiga för att hästen ska kunna upprätthålla en god hälsa och fungera optimalt. Vid St. Hos Hippolyt erbjuder vi ett stort utbud av mineraler till hästar, därför kan du även hitta ett stort utbud på denna sida. Utforska nu och kontakta oss om du har några frågor.

 

Vitaminer och mineraler för häst – varför är de viktiga?

Hästar har ett specifikt näringsbehov, och det är viktigt att deras foder ger dem alla rätt mineraler och vitaminer. Till exempel är kalcium och fosfor två mineraler som är viktiga för hästens benstomme och muskler. Om hästen inte får tillräckligt med kalcium kan den utveckla benproblem eller muskelsvaghet.

Magnesium är en annan viktig mineral för hästar. Magnesium behövs för att hästens muskler ska fungera korrekt och för att reglera nervsystemet. Om hästen har brist på magnesium kan den visa tecken på nervositet, muskelzitter och kramper.

Vitaminerna är också viktiga för hästens hälsa. Till exempel är vitamin A viktigt för att upprätthålla ett hälsosamt immunsystem och för att förbättra synen. Vitamin E är viktigt för muskelhälsa och styrka, och hjälper även till att skydda cellerna i hästens kropp.

Ett bristande intag av rätt mineraler och vitaminer kan leda till hälsoproblem och kan även påverka hästens prestationer. Därför är det viktigt att hästägare ser till att deras hästar får i sig alla nödvändiga näringsämnen genom en välbalanserad kost och eventuella tillskott. En nutritionist som specialiserat sig på hästfoder kan hjälpa till att skapa en dietplan som är anpassad till din hästs specifika näringsbehov.

 

Vilka vitaminer och mineraler ska min häst ha?

Hästar behöver en mängd olika vitaminer och mineraler för att hålla sig friska och fungera på topp. Nedan följer en lista över några av de viktigaste vitaminerna och mineralerna för hästar och deras funktioner:

Kalcium: Behövs för hästens benstomme och muskler, och är också viktigt för nervsystemet.

Fosfor: Arbetar tillsammans med kalcium för att stärka hästens benstomme och muskler.

Magnesium: Viktigt för muskelfunktion och reglering av nervsystemet.

Natrium: Behövs för att upprätthålla vätskebalansen i hästens kropp.

Kalium: Behövs för att reglera nervsystemet och för att upprätthålla en normal hjärtrytm.

Järn: Behövs för att producera hemoglobin i blodet, vilket transporterar syre till kroppens celler.

Koppar: Viktigt för bildandet av bindväv och för absorptionen av järn.

Zink: Viktigt för celltillväxt och för att stärka hästens immunsystem.

Selen: Viktigt för att upprätthålla en hälsosam sköldkörtel och för att stärka immunsystemet.

Vitamin A: Viktigt för synen, tillväxten och för att upprätthålla ett hälsosamt immunsystem.

Vitamin D: Behövs för att hästen ska kunna absorbera kalcium och fosfor från kosten.

 

Köp naturliga mineraler för häst på St. Hippolyt

St. Hippolyt är ett välkänt och respekterat varumärke inom hästfoder och mineraler. Det finns flera anledningar till varför du bör välja foder och mineraler från St. Hippolyt till din häst:

Kvalitet: Vi använder endast högkvalitativa och välbalanserade ingredienser i sina produkter. Företaget har en lång tradition av att tillverka hästfoder av högsta kvalitet och arbetar ständigt med att utveckla nya produkter baserade på den senaste forskningen inom hästnäring.

Naturliga ingredienser: Vi använder endast naturliga ingredienser i sina produkter och undviker syntetiska tillsatser. Detta gör deras foder och mineraler mer hälsosamma för hästen och minskar risken för negativa biverkningar.

Specialanpassade produkter: Vi erbjuder ett brett utbud av foder och mineraler som är speciellt anpassade för olika typer av hästar och deras näringsbehov. Oavsett om du har en unghäst, en tävlingshäst eller en häst med speciella behov, finns det en produkt från St. Hippolyt som passar just din häst.

Forskning och innovation: Vi har en stark forskningsavdelning som arbetar med att utveckla nya produkter och förbättra befintliga. Företaget är ständigt uppdaterat med den senaste forskningen inom hästnäring och deras produkter är alltid baserade på den senaste kunskapen.

Miljövänligt: Vi är engagerat i att minimera sin påverkan på miljön och strävar efter att använda miljövänliga produktionsmetoder och förpackningsmaterial. Genom att välja St. Hippolyts produkter, kan du vara säker på att du gör ett hållbart val för både din häst och miljön.

Sammanfattningsvis är St. Hippolyt ett pålitligt och ansvarsfullt varumärke som erbjuder högkvalitativa och hälsosamma produkter för hästar. Genom att välja foder och mineraler från St. Hippolyt, kan du ge din häst den bästa möjliga näringen och samtidigt vara säker på att du gör ett ansvarsfullt och hållbart val.

Kundvagn
Din kundvagn är tomFortsätt handla
Sök efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss