0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

MicroVital

Spårämnes- och vitaminbooster

  • Innehåller organiskt bundna mineraler och spårämnen
  • Spårämnen av hög kvalitet för hästar med ökade behov
  • Hög halt av zink, koppar, mangan och selen
  • Innehåller nukleotider från bryggjäst

 

Förpackningar
Hink 3 & 10 kg

Från 845,00 SEK

4,23 SEK per 100 kg kroppsvikt dagligen
Beräkna ditt dagliga pris här
Ange hästens vikt (kg)

Rensa

MicroVital

Spårämnes- och vitaminbooster

MicroVital® är en spårämneskur som rekommenderas för hästar som har ett ökat behov av mineraler. Det kan till exempel vara vid pälsbyte (två gånger om året) eller i samband med konvalescens, avel eller hårt arbete. MicroVital® ger snabba och synliga resultat.

  • Innehåller organiskt bundna mineraler och spårämnen
  • Spårämnen av hög kvalitet för hästar med ökade behov
  • Hög halt av zink, koppar, mangan och selen
  • Innehåller nukleotider från bryggjäst

 

Med sin kombination av organiskt bundna mineraler och spårämnen samt regulatoriska proteinbyggstenar, täpper MicroVital® till ett hål i näringstillförseln.
Tonvikten läggs på rätt val och bästa möjliga kvalitet på dessa naturliga näringskomponenter för att uppnå en optimal effekt vad gäller vitalisering och hälsostabilisering. Detta gynnar immunförsvaret, ämnesomsättningen, hästens förmåga att klara stressiga situationer och snabbare återhämtning efter utmattningstillstånd.

Det finns många situationer där behovet av mineraler ökar. Framför allt pälsbytet tär regelbundet på hästens reserver och till och med två gånger om året. Likaså ökar behovet vid utfodring med stora mängder spannmål och protein, under stressiga stallförhållanden, vid avel, hårt arbete och hög ålder. Hos hästar med försvagat immunsystem och hos hästar med störningar i ämnesomsättningen kan behovet också öka.

Bristfällig basutfodring
Den regelbundna basutfodringen med gräs, hö eller silage med tillsats av spannmål räcker oftast inte för att täcka hästens behov av spårämnen. Utarmning och ensidig gödsling av gräsmarker och åkerjord – selenbrist är välkänt – och brist på örter med högt mineralinnehåll är tillstånd som kan leda till bristsymtom som utvecklas smygande.

Utjämning med högtillgängliga mineraler
Organiskt bundna mineraler och spårämnen finns i MicroVital® som aminosyrakelater, som sockerföreningar eller som komponenter i jäst eller alger. Därmed garanteras en optimerad upptagningsförmåga i organismen.
Naturliga reglerande aminosyror Naturliga, vegetabiliska reglerande proteinbyggstenar stödjer funktionen av spårämnen och vitaminer i organismen, där de optimerar den naturliga vitaliteten. Det är särskilt viktigt för immunförsvaret, ämnesomsättningen, hästens förmåga att tåla psykisk belastning och att återhämta sig efter ansträngning.

Vitalitet och nya kraftreserver
MicroVital® är ett fodertillskott för hästar där man med en kombination av organiskt bundna mineraler, spårämnen och reglerande aminosyror kompenserar för viktiga brister i tillförseln av näringsämnen. För att uppnå maximal effekt på vitalitet och full utveckling av hästens prestation läggs stor vikt vid både rätt urval och bästa möjliga kvalitet. När pälsbytet orsakar problem, när immunförsvaret sviktar, när en oförklarlig trötthet eller sviktande prestationsförmåga uppstår tillsammans med nervositet eller oförmåga att klara av psykisk stress, då kan orsakerna mycket väl vara en otillräcklig tilldelning av spårämnen och andra mineraler. I många fall räcker det inte med ett vanligt mineralfoder. MicroVital® fyller detta hål och ger snabba och synliga resultat.

TIPS
För att säkerställa att hästen vill äta mineralfodret, utfodra med mycket små mängder och öka tills normaldosering uppnås.

Vår rekommendation
Vid individuella spårämnesbrister rekommenderar vi någon av Hesta Plus® produkterna beroende på bristen.

 

MicroVital – Kieselgold SE

Utfodringsrekommendation

15-20 g per 100 kg kroppsvikt dagligen tillsammans med det dagliga fodret. Invänjs lång­samt. OBS: Inte tillräckligt som heltäckande mineraltillskott.

OBS: Detta kompletteringsfoder har ett högre innehåll av vitaminer och mineraler än ett vanligt kompletteringsfoder och ska därför som mest utgöra 1,6 % av hästens foderstat (inklusive hö). Vänligen följ utfodringsrekommendationen.

1 mått = ca 120 g

ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR
Råprotein
15.00 %
Råfett
9.30 %
Råfibrer
6.00 %
Råaska
13.00 %
Kalcium
2.00 %
Fosfor
0.40 %
Magnesium
1.10 %
Natrium
1.00 %
NÄRINGSTILLSATSER / KG
Vitamin E 3a700
2.000 mg
Vitamin B1 3a821
350 mg
Vitamin B2 3a825i
650 mg
Vitamin B6 3a831
350 mg
Vitamin B12 / cyanocobalamin
50 mcg
Biotin 3a880
5.000 mcg
SPÅRÄMNEN PER KG
Järn som järn(II)glycinchelat-hydrat 3b108
2.500 mg
Zink som glycin-zinkchelat-hydrat (fast) 3b607
7.500 mg
Mangan som glycin-manganchelat-hydrat 3b506
7.000 mg
Koppar som koppar(II)-glycinchelat-hydrat (fast) 3b413
1.000 mg
Kobolt som coated kobolt(II)carbonat-granulat 3b304
10 mg
Selen som selenjäst från saccharomyces cerevisiae CNCM I-3060, inaktiveret 3b810
9 mg
TEKNISKA TILLSATSER
Sedimentär Klinoptilolit 1g568
20 mg

Sammansättning

Majsgroddar, jästprodukter (rik på RNA och nukleotider), blandning av lättkrossade oljefrön och oljefrökakor (linfrön, solros) 11 %, betfibrer, morötter, havsalgkalk, magnesiumfumarat/-sulfat, vört, vetekli, PalaSyrup (Isomaltulos mol.), kallpressade oljor (linfrön, solros, majsgroddar, raps) 2 %, salt, vitlök, ärtflingormjöl, fruktfibrer (äpplen, druvor), fänkål, ingefära, cikoriainulin, dextros

Du kanske också är intresserad av det här
Kundvagn
Din kundvagn är tomFortsätt handla
Sök efter produkt eller artikel
Search
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss