0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

De 3 bästa tipsen om du saknar grovfoder

Med de mindre udbytter af grovfoder ser vi ind i en vinter, hvor vi sandsynligvis vil mangle hø og wrap til hestene, og vi vil derfor gerne give dig 3 gode råd, så du kan få det til at strække lidt længere, og dermed komme godt igennem vinteren.

Torkan har drabbat oss. Eller rättare sagt, den har drabbat gräset, vilket påverkar både storleken på årets skörd och näringsinnehållet i grovfodret.

Första skörden har på flera håll i Sverige varit betydligt lägre än normalt. Eftersom väderprognosen inte visar att nederbörd är på väg, kan torkan även påverka andra och tredje skörden. Torkan kan även påverka sockerinnehållet i gräset. Med en grovfoderanalys får du en bra uppfattning om näringsinnehållet i grovfodret. Analysen är ett viktigt verktyg för att hjälpa oss att balansera foderstaten på bästa sätt för just dina hästar. Du kan beställa en analys här.

Med en lägre skörd av grovfoder kan tillgången på hö och hösilage till hästarna bli sämre. Därför vill vi ge dig några goda råd för att få fodret att räcka längre så att du klarar vintern på bästa sätt:

1

Låt de hästar som tål att beta, beta på områden med gräs under sommarperioden som inte är lämpliga att producera grovfoder på. Låt dem beta så länge som möjligt på säsongen. På så sätt sparar du det nyskördade grovfodret till senare på hösten. Vid behov kan sommarbetet även kompletteras med våra fiberprodukter GlyxWiese Höcobs eller Pre Alpin Aspero.

2

Byt ut en del av ditt grovfoder mot halm eller gräsfröhalm av god hygienisk kvalitet. Forskning har visat att upp till 30 % av grovfodret kan ersättas med halm utan att problem uppstår i hästens matsmältningssystem. Detta kan också vara fördelaktigt för hästar som behöver gå ner i vikt, eftersom det även har en positiv inverkan på det totala energiintaget.

3

Komplettera hästarnas grovfoder med någon av våra fiberprodukter. Det finns många olika varianter att välja mellan. Vi erbjuder produkter från både AGROBS och St. Hippolyt GlyxWiese-serien, där ett brett utbud av produkter kan ersätta en del av grovfodergivan. Första skörden av gräset till GlyxWiese-produkterna har varit mycket bra eftersom de odlas i södra Tyskland där det har regnat mycket i maj. Dessutom har St. Hippolyt GmbH tillgång till fler vallar i år än tidigare, så vi bedömer att det inte kommer att bli några problem med leveransen av dessa fiberprodukter.

Om du är osäker på hur du ska planera hösten och vinterns fodring, kontakta oss gärna för individuell och kostnadsfri rådgivning.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Innehållsförteckning

Relaterede indlæg
Kundvagn
Din kundvagn är tomFortsätt handla
Sök efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss