Altid kun 1 - 2 dages levering
Gratis fragt ved køb over 1/2 palle
Glade og tilfredse kunder
5/5

Foderguide Undervikt

Fodret ska ha högt energiinnehåll

Hästar som är undernärda eller tunna är hästar som av en eller annan anledning inte har fått tillräckligt med foder eller som har nedsatt foderutnyttjande. Ofta är det foderutnyttjandet som ligger till grund för problemet och många gånger måste veterinär kallas in för att kontrollera om det finns sjukdomar, inälvsparasiter eller tandproblem.

Sedan gäller det att ge hästen lättsmält och välsmakande foder som den gärna äter. Den måste också ha tillgång till grovfoder av god kvalitet, t.ex. hö, hösilage eller gräs i rikliga mängder med högt energi- och proteininnehåll så att hästen får i sig så många kalorier som möjligt på så lite foder som möjligt.

Som kompletteringsfoder kan smakliga ingredienser som lucern, betfiber, oljeväxter (linfrö) och majsgroddar bidra med lättsmälta näringsämnen till hästen. Genom att lägga till protein från soja får musklerna tillräcklig mängd näringsämnen och hästen ökar i vikt tack vare energiöverskottet (kaloriöverskottet) i den totala foderstaten. Tunna hästar får ofta en något större mängd kompletteringsfoder, t.ex. NaturMüsli Solo, StrukturE och Performance Fiber High Protein och för ett så bra utnyttjande som möjligt bör givan delas upp på så många måltider som möjligt. Detta är både för att se till att kapaciteten att bryta ned fodret inte överskrids och för att se till att hästen inte tappar aptiten.

Basfoder till underviktiga hästar

Tillskott som kan vara relevanta