0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

Naturligt hästfoder är nyckeln till en välfungerande mage och optimal prestation

I den moderna världen utsätts hästar ofta för många onaturliga och stressiga förhållanden, och då är det viktigt att vända sig till naturliga lösningar, särskilt när det gäller hästens foder.

Att bibehålla en välfungerande tarm hos hästar är avgörande för deras allmänna välbefinnande och prestation.

Eftersom det är så viktigt och avgörande för hästens kropp och dess funktioner kan det inte sägas för många gånger.

I den moderna världen utsätts hästar ofta för många onaturliga och stressiga förhållanden, och då är det viktigt att vända sig till naturliga lösningar, särskilt när det gäller hästens foder.

Naturligt hästfoder kan vara den avgörande faktorn som inte bara stödjer en sund tarm, utan också stöttar hästen när de utsätts för stressiga och onaturliga förhållanden.

 

 

Varför är en välfungerande tarm viktig?

En hästs tarm och dess mikrobiom är hjärtat av hästens hälsa. En sund tarm möjliggör först och främst en effektiv matsmältning och upptagning av näringsämnen som protein, mineraler och vitaminer. Men tarmen innehåller också 70% av själva immunförsvaret, detta genom en kombination av mikrobiomet som producerar slem och aktiva celler från immunförsvaret, som hålls intakta med de näringsämnen hästen intar. När tarmen inte fungerar optimalt kan det leda till olika problem som matsmältningsbesvär, viktförlust, nedsatt prestation, näringsbrist och ett försvagat immunförsvar.

 

Utmaningar med dagens hästhållning

Modernt hållna hästar lever ofta under onaturliga förhållanden där de utsätts för stress i samband med träning, ridning, transport och tävling, begränsad grovfodergiva och begränsad rörelsefrihet. Dessa faktorer kan bidra till olika obalanser i tarmmikrobiomet och matsmältningssystemet som helhet. Foder som har ett högt innehåll av stärkelse och socker och brist på fiber kan leda till obalanser i tarmen och andra delar av kroppen. Det är till exempel inte ovanligt att vi ser att hästar med obalans i grovtarmen har större benägenhet för hudproblem, obalanser i immunförsvaret och övervikt. Dessutom kan onaturliga förhållanden också inkludera överdriven användning av mediciner som antibiotika och avmaskningsmedel, vilket kan störa den naturliga tarmfloran och leda till resistens mot läkemedel. Allt detta understryker behovet av att använda sig av ett mer naturligt tillvägagångssätt när det gäller hästskötsel och utfodring.

 

Hur naturligt hästfoder hjälper

Naturligt hästfoder fokuserar på att efterlikna hästens naturliga val av foder och intag, samt bearbeta råvarorna genom naturens egna processer.

Detta innebär att erbjuda foder som är rikt på fiber, lågt innehåll av stärkelse och socker samt fritt från onaturliga tillsatser och konserveringsmedel.

En naturlig utfodring kan därför, utöver att inkludera tillgång på antingen gräs eller grovfoder såsom hö eller hösilage, även bestå av ett naturligt kompletteringsfoder som tillför det som saknas i grovfodret.

 

Högt fiberinnehåll

Fiber är avgörande för en sund tarmfunktion hos hästar. Det främjar passage av foder genom matsmältningssystemet, stimulerar tarmrörelsen och främjar tillväxten av den viktiga tarmmikrobiomet. Ett naturligt hästfoder som är rikt på fiber med bred sammansättning av från många olika växter kan hjälpa till att upprätthålla en sund tarmflora och förebygga matsmältningsutmaningar.

 

Lågt stärkelse- och sockerinnehåll

Överdrivet intag av stärkelse och socker kan störa tarmens pH-balans och leda till matsmältningsrubbningar. Naturligt hästfoder som är lågt i stärkelse och socker minskar risken för dessa problem och ger en mer stabil energikälla för hästen.

 

Fritt från onaturliga tillsatser

Många hästfoderprodukter innehåller onaturliga tillsatser, färgämnen och konserveringsmedel som kan vara skadliga för tarmhälsan. Naturligt hästfoder undviker dessa ingredienser och erbjuder därmed ett mer naturligt alternativ.

 

Stöd för tarmfloran

Naturligt hästfoder kan också inkludera probiotiska och prebiotiska ingredienser som stöder tillväxten av gynnsamma tarmbakterier och upprätthåller en sund tarmflora. Detta är särskilt viktigt efter perioder med medicinsk behandling där tarmfloran kan ha störts.

 


Slutsats

Att upprätthålla en välfungerande tarm hos hästar är avgörande för deras allmänna hälsa och välbefinnande. I en värld där hästar ofta utsätts för stress och andra onaturliga situationer är det viktigt att vända sig till naturliga lösningar, särskilt när det gäller deras foder. Naturligt hästfoder som är rikt på fibrer, lågt i stärkelse och socker samt fritt från onaturliga tillsatser kan vara nyckeln till att uppnå och upprätthålla en sund tarm. Genom att prioritera en sund tarm kan vi hjälpa våra hästar att trivas och må bra varje dag.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Innehållsförteckning

Relaterede indlæg
Kundvagn
Sök efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss