0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

Prestation

Varför ska jag köpa prestation foder till min häst?

Kosten är en avgörande faktor för hästens prestation och hälsa, särskilt när det gäller hästar som ska prestera på hög nivå. En hästs diet måste innehålla tillräckligt med näringsämnen för att stödja muskeluppbyggnad, underhålla benstyrka och hjälpa till att upprätthålla en sund kroppsvikt. Hästar som utför på hög nivå utsätter sina kroppar för betydande stress och ansträngning, vilket gör att deras kostbehov kan vara högre än normalt. Det finns många saker som kosten måste innehålla, men som tur är får du många av sakerna med vårt prestation foder. Detta gör det enkelt för dig att sätta ihop en diet som möter din hästs behov.

 

Vad ska prestation foder innehålla?

För att säkerställa att hästen får en balanserad diet är det viktigt att foderstaten innehåller rätt mängd protein, kolhydrater, fett, mineraler och vitaminer. Proteinet behövs för att bygga och reparera muskler, medan kolhydrater och fett ger energi till hästen. Mineraler som kalcium, fosfor och magnesium är avgörande för benhälsan och viktiga för att upprätthålla en normal nervfunktion och muskelkontraktion. Vitaminer som A, D och E spelar också en viktig roll i hästens hälsa genom att stärka immunförsvaret och främja cellhälsa.

För att upprätthålla en sund vikt och muskelmassa, behöver hästar också tillgång till tillräckligt med hö och/eller hösilage. Höet/hösilaget bör ha en hög kvalitet och vara fri från mögel och damm för att undvika hälsoproblem. Det är också viktigt att hästen har tillgång till färskt och rent vatten dygnet runt för att undvika dehydrering.

För hästar som presterar på hög nivå kan det vara nödvändigt att ge tillskott av specifika näringsämnen, beroende på hästens individuella behov. Det är dock viktigt att rådgöra med en hästnäringskonsult innan man ger några tillskott, eftersom överdosering kan vara farligt och leda till hälsoproblem.

Sammanfattningsvis är kosten en av de viktigaste faktorerna för en hästs hälsa och prestation på hög nivå. En välbalanserad kost som innehåller tillräckligt med protein, kolhydrater, fett, mineraler och vitaminer, i kombination med tillräckligt med hö och vatten, är avgörande för att upprätthålla en sund och presterande häst.

 

Varför är fibrer viktiga i hästens kost?

Fibrer till häst är en viktig del av hästens kost eftersom de hjälper till att upprätthålla en sund matsmältning och kan ha en positiv effekt på hästens prestation och hälsa. Fibrer finns främst i grovfoder som hö och hösilage, och kan också tas från andra källor som till exempel betfor, högkvalitativt lucern, fibertillskott till häst och vissa spannmålsbaserade foder.

Fibrer hjälper till att reglera hästens matsmältningssystem genom att öka tuggandet och salivproduktionen, vilket hjälper till att minska risken för matsmältningsproblem. Fibrer fungerar också som en prebiotika som gynnar hästens mag- och tarmhälsa genom att främja tillväxten av nyttiga bakterier i tarmen.

Performance Fiber High Protein från St. Hippolyt är ett foder som är speciellt utformat för att tillgodose hästens behov av högkvalitativt protein och fiber. Det innehåller bland annat högkvalitativt lucern och betfor som är rika på fibrer och protein, vilket gör det till en utmärkt källa för muskeluppbyggnad.

Genom att använda Performance Fiber High Protein kan hästar få en välbalanserad och näringsrik kost som stödjer både prestation och hälsa. Fodret är också utformat för att vara lätt smältbart och tuggbart, vilket gör det lämpligt för hästar med känsliga matsmältningssystem.

Sammanfattningsvis är fibrer viktiga för hästens hälsa och prestation, och Performance Fiber High Protein från St. Hippolyt kan vara ett bra val för hästar som behöver en högkvalitativ och fiberrik diet. Det är alltid viktigt att konsultera en hästnäringskonsult för att säkerställa att hästens diet uppfyller dess individuella behov och krav.

 

Ge din häst organiska mineraler genom prestation foder från
St. Hippolyt

För att hästen ska kunna upprätthålla en optimal hälsa och prestation är det inte bara viktigt att den får i sig tillräckligt med protein, fibrer och energi från kosten, utan också att den får i sig viktiga mineraler. En av dessa mineralgrupper är organiska mineraler till häst.

Organiska mineraler är mineraler som är bundna till organiska molekyler, till exempel aminosyror, och är mer biotillgängliga för hästen. Organiska mineraler absorberas och utnyttjas effektivt av hästen och kan bidra till bättre hälsa och prestation på flera sätt.

Till exempel är organiskt bundet zink viktigt för hudens hälsa och kan hjälpa till att minska risken för hudproblem. Organiskt bundet selen är viktigt för att upprätthålla ett starkt immunsystem. Organiskt bundet kalcium och magnesium är viktiga för att upprätthålla en stark benstomme och muskulatur.

Det är dock viktigt att komma ihåg att hästens behov av mineraler kan variera beroende på faktorer som ras, ålder, prestation och geografisk plats. Det är därför viktigt att konsultera en hästnäringskonsult för att fastställa den individuella hästens behov av organiska mineraler och för att utforma en lämplig kostplan som uppfyller dessa behov.

Det finns flera foder på marknaden som innehåller organiska mineraler, som till exempel St. Hippolyts “Equigard” och “Natur Müsli Grain Free”. Genom att välja foder som innehåller organiska mineraler kan hästen få i sig dessa viktiga näringsämnen på ett effektivt sätt och stödja en optimal hälsa och prestation.

Kundvagn
Din kundvagn är tomFortsätt handla
Sök efter produkt eller artikel
Search
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss