0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

Matsmältning

Mag-tarm balans häst: Allt du behöver veta

Mag-tarmkanalen hos hästar är en viktig och känslig del av deras kropp. En hästs mag- tarmkanal omfattar munnen, matstrupen, magsäcken, tunntarmen, grovtarmen och slutligen ändtarmen. En hästs hälsa och välbefinnande är starkt beroende av en balanserad mag- tarmfunktion.

En av de viktigaste faktorerna för att upprätthålla en balanserad mag och tarm funktion hos hästar är att ge dem tillgång till hö av hög kvalitet. Hö ger inte bara hästarna näring och energi, det är också en viktig källa till fibrer som främjar en god tarmfunktion. Det är också viktigt att ge hästarna tillräckligt med vatten.

 

Hästar har en känslig mage

Hästar har också en känslig matsmältning, vilket innebär att förändringar i deras diet eller utfodringsrutiner kan påverka deras mag-tarmbalans negativt. Det är därför viktigt att gradvis introducera nya livsmedel i deras diet och att följa en regelbunden utfodringsrutin för att undvika matsmältningsproblem.

En annan faktor som kan påverka mag-tarmbalansen hos hästar är stress. Stressiga situationer, såsom resor, tävlingar eller byten av stallmiljö, kan leda till mag-tarmproblem hos hästar. Det är därför viktigt att minimera stressiga situationer och att ge hästarna tillräckligt med tid för att anpassa sig till förändringar i deras miljö.

 

Vad kan jag göra för att stödja en bra mag-tarm balans hos min
häst?

För att stödja en hästs mag-tarmbalans kan hästägare också överväga att använda tillskott som probiotika och prebiotika. Probiotika är “godartade” bakterier som kan hjälpa till att förbättra tarmhälsan genom att öka antalet “bra” bakterier i tarmen. Prebiotika är icke- smältbara fibrer som fungerar som mat för probiotika och hjälper till att stödja deras tillväxt och aktivitet.

Sammanfattningsvis är en balanserad mag-tarmfunktion avgörande för hästars hälsa och välbefinnande. Genom att tillhandahålla hö av hög kvalitet, ge tillräckligt med vatten, undvika stressiga situationer och överväga tillskott som probiotika och prebiotika, kan hästägare hjälpa till att stödja en hästs mag-tarmbalans.

 

Omega 3 till häst: Vad är det bra för?

Omega 3-fettsyror är en viktig del av en hästs kost och kan ha en positiv effekt på deras mag-tarmbalans. Dessa fettsyror finns främst i linfrö och rapsolja.

Omega 3-fettsyror kan också hjälpa till att balansera tarmfloran hos hästar. En hälsosam tarmflora är viktig för att upprätthålla en god mag-tarmhälsa och för att förebygga sjukdomar. Forskning har visat att omega 3-fettsyror kan bidra till att öka antalet “goda” bakterier i tarmen och minska antalet “dåliga” bakterier, vilket kan förbättra tarmhälsan hos hästar.

Utöver detta kan omega 3-fettsyror också hjälpa till att främja en bättre matsmältning. Forskning har visat att omega 3-fettsyror kan öka produktionen av matsmältningsenzymer i tunntarmen, vilket kan hjälpa hästar att smälta maten bättre och därmed förbättra deras näringsupptag.

Det är viktigt att notera att omega 3-fettsyror inte är en universallösning för mag- tarmproblem hos hästar, och att en balanserad kost och god utfodringspraxis är avgörande för att upprätthålla en god mag-tarmhälsa. Hästägare som vill inkludera omega 3-fettsyror i sin hästs diet bör rådgöra med sin veterinär för att säkerställa att den nya kosten är lämplig för deras häst och att de inte kommer att påverka eventuella mediciner eller behandlingar som hästen kan ta emot.

 

Mag-tarm balans häst: Köp ditt foder på St. Hippolyt

St. Hippolyt är ett företag som erbjuder ett brett utbud av produkter som är utformade för att stödja hästens mag-tarm balans. Vår produkter är baserade på vetenskapliga studier och innehåller noggrant utvalda ingredienser som är av högsta kvalitet. All St. Hippolyts produkter är framtagna med hästens hälsa i åtanke och är utformade för att ge hästen de bästa möjliga förutsättningarna för att upprätthålla en god mag-tarmhälsa.

 

Enkel tilldelning av Omega-3 fettsyror med unika fördelar

Vårt tillskott, LinuStar, är speciellt framtaget med noggrant krossade, gyllengula linfrön som snabbt sväller och bildar en skyddande slem när de kommer i kontakt med vätska eller matsmältningssystemet. Det kan användas året runt eller under perioder då matsmältningen och tarmfunktionen behöver extra stöd, till exempel vid närvaro av sand eller jord i tarmen eller vid ökad efterfrågan på essentiella fettsyror.

Våra linfrön är skonsamt krossade för optimal effekt De är rika på värdefulla slemämnen

Dessutom har de höga halter av Omega-3 fettsyror

 

För att uppnå en strålande päls och frisk matsmältning

En häst med en böljande man, en tjock och glänsande svans samt en silkeslen päls som strålar är en syn som imponerar på alla hästägare. Pälsens glans och allmänna tillstånd är tecken på att hästen är i toppform och har god hälsa.

Genom att använda våra skonsamt krossade, gyllengula linfrön får din häst en päls som är silkeslen och strålande. Vårt LinuStar-tillskott är särskilt lämpligt för att främja en sund

tarmfunktion hos magra hästar eller de som är benägna att drabbas av kolik. LinuStar ger även värdefullt skydd för tarmslemhinnan hos hästar som lider av magsår.

  • Innehåller höga halter av skyddande slemämnen
  • Rik på omega-3 fettsyror
  • Kräver varken krossning eller kokning
  • Stödjer en hälsosam pälsfällning
Kundvagn
Din kundvagn är tomFortsätt handla
Sök efter produkt eller artikel
Search
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss