0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

7 saker som säkerställer ett hållbart och miljövänligt hästfoder!

Vi strävar inte bara efter att producera foder av god kvalitet till hästarna, enligt principen "att fodra som naturen själv". Det är lika viktigt för oss att producera ett foder som är hållbart och miljövänligt, och vi anser att dessa saker går hand i hand.

Hållbarhet och miljö har stor fokus hos oss! Om vi inte tar hänsyn till detta i produktionen, transporten och försäljningen av vårt foder, så kommer vi inte kunna leverera högkvalitativt hästfoder i längden. Jordens resurser förbrukas helt enkelt!

Vi strävar inte bara efter att producera foder av god kvalitet till hästarna, enligt principen “att fodra som naturen själv”. Det är lika viktigt för oss att producera ett foder som är hållbart och miljövänligt, och vi anser att dessa saker går hand i hand.

Vi är därför stolta över att idag kunna presentera för dig, inte mindre än 7 saker som skapar ett hållbart, miljövänligt och naturligt kvalitetsfoder.

 

Produktion

Vår tillverkningsprocess är helt CO2-neutral tack vare vårt eget kraftverk, som producerar ström från biologiska råvaror och återvinner överskottsvärme. Faktum är att vi arbetar på att konsumera mer CO2 än vi släpper ut.

Detta gör det möjligt att tillverka ett hästfoder utan att belasta miljön.

 

Lokala och ekologiskt inriktade råvaror

En stor del av våra råvaror odlas inom en radie av 50 km från fabriken i södra Tyskland. Det minskar transportavståndet och därmed CO2-utsläppen. Råvarorna odlas dessutom specifikt för oss och därmed på kontrakt, vilket säkerställer en god dialog med lantbrukaren. Vi prioriterar att råvarorna odlas enligt ekologiska principer med minimal användning av bekämpningsmedel och med fokus på sunda jordförhållanden. Detta skonar miljö, djur och människor. Det betyder också att vi inte använder GMO-produkter. Dessutom utnyttjas vårt foder optimalt av hästarna, så att inga onödiga resurser från planeten används.

 

Effektiv energianvändning

Våra produktionstemperaturer på max. 38 grader sparar energi och bevarar viktiga näringsämnen som vitaminer, fettsyror och enzymer i råvarorna. Detta innebär att vi inte behöver lika många tillsatser som om vi använde högre temperaturer, t.ex. vid oljeutvinning eller pelletspressning. Tid används i stället för energi i produktionen, och på detta sätt använder vi naturen som förebild och säkerställer att vårt foder uppfyller de strängaste näringsvetenskapliga kriterierna.

 

Återvinningsbar förpackning

Förpackningar spelar en viktig roll i våra strävanden att vara hållbara. Våra foderförpackningar är tillverkade av material som kan återvinnas. Vår vårdserie Relax BioCare är fylld i flaskor tillverkade av återvunnen plast. Våra pallöverdrag är också tillverkade av återvunnet material.

Det är också välkänt att våra gröna hinkar för tillskott kan återanvändas för alla möjliga ändamål: borsthinkar, blomkrukor, målarhinkar, tvättkorgar, bandageförvaring, förvaring av boots, ogräshinkar, vattenhinkar, koner på ridbanan och mycket mer. Endast fantasin sätter gränser! Du ska också veta att plasten som används i dessa hinkar är den mest hållbara vi kan få tag på.

 

Transport och distribution

Fodret transporteras från södra Tyskland till Danmark och vidare ut till Norden med transportföretag som fokuserar på att minska klimatavtrycket. Våra varor transporteras med största möjliga hänsyn till miljön, och vi strävar alltid efter att hitta de mest hållbara transportlösningarna.

 

Kvalitet och forskning

För att säkerställa högkvalitativt foder till friska hästar arbetar och forskar vi på högsta vetenskapliga nivå. Vår egna forskningsavdelning ser till att vi ständigt kan erbjuda meningsfulla och innovativa produkter som uppfyller hästarnas näringsbehov. Produkterna blir därigenom mycket effektiva, och vi kan spara på jordens resurser genom att minska innehållet av t.ex. mineraler, då upptagningsförmågan är mycket hög. Ett exempel på detta är vår LIQUID-serie, där mineralerna är bundna i liposomal form. Du kan läsa mer om detta i vårt blogginlägg.

 

Ansvarstagande

Vi känner ett enormt ansvar i detta sammanhang, och därför tar vi oss tid att välja och odla rätt råvaror, använda skonsamma och effektiva produktionsmetoder och undvika GMO-produkter och bekämpningsmedel.

Ett av de senaste samarbetena vi har ingått är med ett mycket stort ekologiskt lantbruk i Slovakien. Härifrån kommer du i framtiden att se en rad hållbara, ekologiska och miljövänligt producerade fiberråvaror som gräs, lusern, esparsett, foderhalm och serradella. Detta arbete har pågått i flera år, men först efter att de rätta lösningarna hittades lanserade vi vintern 2023/2024 den första fiberprodukten från detta lantbruk:

GlyxWiese BIO Luzerne Mix

 

Vi är stolta över vårt arbete inom detta område. Och genom att välja vårt foder väljer du en ansvarsfull och miljövänlig lösning som stödjer en hållbar framtid för vår planet.

 

Vi hoppas att du nu har fått en större förståelse för vårt arbete bakom produkterna, och vi tackar dig både för att du har läst så här långt och för att du har förtroende för vårt arbete och våra produkter till alla hästtyper.

Tillsammans gör vi skillnaden som säkerställer framtiden för oss och för hästarna.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Innehållsförteckning

Relaterede indlæg
Kli, salt och linfrö till hästar

Det är ofta stort fokus på vitaminer/mineraler och grovfoder till hästar, vilket såklart är superviktigt. Det finns dock en mängd andra ingredienser/råvaror som också har en stor effekt på hästen. Effekter som kan påverka deras välmående.

Läs inlägg
Kundvagn
Din kundvagn är tomFortsätt handla
Sök efter produkt eller artikel
Search
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss