0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

GlyxWiese BIO Luzerne Mix

Artikelnummer 50737a Kategorier , , ,

En blandning för alla hästtyper

  • Ren, naturlig fiberprodukt av ekologisk kvalitet
  • Passar för alla typer av hästar
  • Fri från spannmål, olja och melass och utan tillsatta mineraler

 

Förpackningar
Ball 18 kg
1/2 pall 216 kg
1/1 pall 432 kg

Från 585,00 SEK

4,88 SEK per 100 kg kroppsvikt dagligen
Beräkna ditt dagliga pris här
Ange hästens vikt (kg)

Rensa

GlyxWiese BIO Luzerne Mix

En blandning för alla hästtyper

GlyxWiese® BIO Luzerne Mix

är ett tillskott till vår serie av GlyxWiese®-produkter – av ekologiskt certifierad kvalitet. BIO är den tyska termen för ekologi. Den gröna EU-ekomärket visar att produkten är ekologisk. Vi är mycket stolta över att nu ha en ekologisk produkt av denna kvalitet i vårt sortiment.

 

 

En blandning för alla hästtyper

GlyxWiese® BIO Luzerne Mix består av alfalfa, grönhavre och esparsett, vilka utgör en näringsrik fiberblandning. Särskilt lämplig som delvis ersättning av kompletteringsfodret eller för uppgradering av grovfodergivan.

 

GlyxWiese® BIO Luzerne Mix är ett hygieniskt bearbetat grovfoder som med sin mycket stabila kvalitet gör den mycket användbar och praktisk i användning. Den är torkad genom en mycket skonsam torkprocess. Detta bevarar produktens naturliga näringsämnen till förmån för hästen. Produkten är hackad och ökar därigenom kompletteringsfodrets volym, förlänger tuggtiden och stimulerar hästens aptit.

 

Om GlyxWiese® BIO

GlyxWiese® BIO har noggrant utvalda råvaror som grönhavre, alfalfa, esparsett, serradella och foderhalm kan användas som ett grovfoder av högsta kvalitet eller som ett fiberrikt komplement till kompletteringsfoder. Genom att undvika spannmål och tillsatser samt olika blandningar av enskilda komponenter ser vi till att GlyxWiese® BIO-produkterna är lämpliga för alla hästtyper.

  • Ren, naturlig fiberprodukt av ekologisk kvalitet
  • Passar för alla typer av hästar
  • Fri från spannmål, olja och melass och utan tillsatta mineraler

 

Mångsidig användning

Grovfoder av högsta hygieniska kvalitet utgör inte bara grunden i varje hästutfodring, det är också ett perfekt komplement till alla typer av kompletteringsfoder. Både sport- och fritidshästar, avelshästar, unghästar, seniorer och hästar på boxvila är beroende av ett bra grovfoder.

 

Hållbarhet som förebild

Komponenterna i GlyxWiese® BIO-produkterna kommer från en stor jordbruksregion i Slovakien. På stora områden med mark- och skogsbruk odlas grönhavre, esparsett, serradella och foderhalm med högsta ekologiska kvalitet. Skörd och torkning sker skonsamt, och hela produktionen bygger på hållbarhet. Den mycket skonsamma torkprocessen av grovfodret innebär en låg energiförbrukning för torkning, och företagets egna omgivande skogar levererar flis till torkningen.

Stora landområden odlas cirkulärt, vilket gör att råvarorna i GlyxWiese® BIO-produkterna bidrar till både biologisk mångfald och hållbarhet. Ett noggrant planerat växelbruk gynnar både växttillväxten och mikroorganismerna i marken och i luften. De blomstrande baljväxterna alfalfa, esparsett och serradella utgör således en attraktiv nektarkälla för fjärilar, bin och andra insekter, medan deras rötter bidrar till jordens hälsa genom att binda kväve från luften och göra det tillgängligt för andra växter på fältet.

Utfodringsrekommendation

150-500 g per 100 kg kroppsvikt dagligen som komplement till en korrekt tillförsel av grovfoder/bete. Utöver detta bör den kompletteras med ett heltäckande mineraltillskott som t.ex. Gemüse-Kräuter-Mineralien Nordic eller SemperCube.

1 liter = ca 200 g

ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR
Råprotein
10.00 %
Råfett
1.00 %
Råfibrer
35.00 %
Råaska
6.00 %
Fruktan
1.00 %
Stärkelse
1.00 %
Socker
4.50 %
Kalcium
0.60 %
Kalium
2.00 %
Fosfor
0.20 %
Magnesium
0.10 %
Natrium
0.003 %
Smältbart råprotein
64,5 g/kg
Smältbar energi
5,7 MJ/kg
Oms. energi
4,2 MJ/kg

Sammansättning

Lusern*, grönhavre*, esparsett*

*organiskt

Du kanske också är intresserad av det här
Kundvagn
Din kundvagn är tomFortsätt handla
Sök efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss