0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

St. Hippolyt LIQUIDs med liposomal inkapsling

Fullspektrumextraktion av växter - Förutom vitaminer och mineraler görs även naturliga växtämnen mer tillgängliga genom att man öppnar växternas cellväggar med en metod som kallas kavitation, vilket frigör växtämnena under tryck. De hälsofrämjande egenskaperna från t.ex. örter utnyttjas bättre och växtämnena används på ett resursbesparande sätt.

Liposomal inkapsling eller micellering och fullspektrumextraktion

St. Hippolyt® LIQUIDs är innovativa och mycket effektiva flytande produkter. Viktiga mikronäringsämnen som spårämnen, vitaminer eller sekundära växtämnen är liposomalt inkapslade eller micellerade så att de kan nå sin destination i kroppen på ett skyddat sätt. Med hjälp av nanodispersion framställs flytande produkter, nanoemulsioner, med stabila liposomer eller miceller i vilka näringsämnena är inkapslade.

Med en sådan förbehandling uppnås en mycket högre effektivitet av respektive näringsämne eftersom både biotillgänglighet och absorptionshastighet är många gånger högre.

Effektiviteten hos våra produkter når en helt ny nivå.

 

Fördelar med näringsämnen tilldelade i flytande form:

  • Ökad biotillgänglighet och absorptionshastighet
  • Lättare absorption genom slemhinnorna
  • Näringsämnena skyddas från nedbrytning i magsäcken
  • Bättre utnyttjande av värdefulla växtämnen
  • Ökad effektivitet med lägre näringsdoser

 

Fosfolipid

 

Lipiddubbelskikt från ett cellmembran

 

Vad är liposomer och miceller?

Miceller och liposomer bildas av lipidskikt, som huvudsakligen består av fosfolipider.

Fosfolipider har en fettälskande svans och ett vattenälskande huvud. De bildar bland annat ett skyddande dubbelskikt i cellmembranen.

Micell

 

En micell är sfärisk och består av ett enda lager fosfolipider, där de vattenälskande huvudena pekar utåt mot mediet och svansarna pekar inåt.

Miceller kan transportera fettlösliga ämnen i vatten.

En liposom är en vesikel (en liten blåsa) som består av ett dubbelt fosfolipidskikt med ett hålrum i mitten – en kärna – där vattenlösliga ämnen kan transporteras.

Med hjälp av liposomer kan till exempel vattenlösliga mikronäringsämnen kapslas in på ett sådant sätt att de skyddas från nedbrytning under matsmältningen och bättre kan tas upp av kroppens egna celler.

En liposom innehåller alltså en vattendroppe med mikronäringsämnet, som därmed skyddas från det omgivande, mestadels vattenhaltiga, mediet.

Liposomernas diameter varierar från 20 nanometer (nm) till några mikrometer (µm), vilket motsvarar 0,02-0,1 mm eller 100-1 000 gånger mindre än diametern på ett hårstrå.

 

Det finns olika typer av liposomer som klassificeras efter storlek och antal innerceller. Man kan till exempel skilja mellan så kallade “unilamellära” (med en cell) och “multilamellära” (med flera celler i samma liposom) strukturer.

 

Funktionen hos nanoemulsioner

Oskyddat näringsämne (här zink) i ett proteinkomplex jämfört med ett skyddat näringsämne i en liposom, där en mycket större mängd absorberas

 

Funktionsprincipen för nanoemulsioner

Detta visar hur näringsämnen tas upp i cellen på två olika sätt: fusion och endocytos. På båda sätten absorberas alla mikronäringsämnen lätt av cellen

 

 

Biotillgängligheten ökar många gånger om

Eftersom matsmältningskanalen och blodkärlen är vattenrika miljöer, transporteras ämnen som kräver fett under matsmältningen i en naturlig biokemisk process – kallad micellisering – där de blir “inkapslade” i stabila miceller. Vattenlösliga ämnen “förpackas” i liposomer genom liposomal inkapsling, vilket skyddar dem från nedbrytning.

St. Hippolyt® använder kroppens egna principer för att göra mikronäringsämnen som spårämnen, vitaminer eller sekundära växtämnen lättare att transportera eller för att förbättra eller påskynda upptaget. Samtidigt skyddas näringsämnena från nedbrytning. Det strukturella förhållandet mellan liposomer, miceller och kroppens cellmembran underlättar absorptionen av transportvesiklarna (näringsvesiklar) in i cellens inre, genom endocytos (upptag genom cellmembranet) utan behov av membranbundna transportproteiner eller energi.

 

 

Nanodispersion

Liposomer och miceller varierar i storlek. Med hjälp av en innovativ process (nanodispersion) omvandlas miceller och liposomer till mikroskopiska droppar. Ju mindre liposomen eller micellen är, desto stabilare är transportvesikeln och desto högre är effekten av det inkapslade mikronäringsämnet. Detta ökar biotillgängligheten ännu mer.

 

Fullspektrumextraktion av växter

Förutom vitaminer och mineraler görs även naturliga växtämnen mer tillgängliga genom att man öppnar växternas cellväggar med en metod som kallas kavitation, vilket frigör växtämnena under tryck. De hälsofrämjande egenskaperna från t.ex. örter utnyttjas bättre och växtämnena används på ett resursbesparande sätt.

 

Spara resurser – för miljöns skull

St. Hippolyt® LIQUIDs kraftigt ökade biotillgänglighet, snabba upptag och höga verkningsgrad gör att vi kan spara på vår planets värdefulla resurser. Vi uppnår högsta möjliga fysiska effektivitet och kan därför minska förbrukningen. Vårt motto Feeding like nature® kräver också att vi behandlar naturen och vår miljö på ett ansvarsfullt sätt. Detta LIQUIDs-initiativ är ytterligare ett initiativ för att spara resurser.

 

Optimering och vidareutveckling av våra produkter

Effektiviteten hos beprövade produkter som Hesta Plus®-serien, Makor® och en rad andra produkter ökar enormt genom liposominkapsling och micellisering.

Med de flytande produkterna utökar St. Hippolyt® sortiment med innovativa produkter som stöder ämnesomsättning,  organfunktioner och prestationsförmåga på ett mycket effektivt sätt.

Brister i tillförseln av mikronäringsämnen, identifierade brister och ett högre behov av mikronäringsämnen på grund av hälsoproblem kan kompenseras ännu snabbare med de nya St. Hippolyt® LIQUIDs.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Innehållsförteckning

Relaterede indlæg
Kundvagn
Sök efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss