0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

Vad gör mariatistel, kanel och pepparmynta?

Idag dyker vi ned i ingredienserna mariatistel, kanel och pepparmynta.

Att fördjupa sig i sammansättningen av våra hästfoder tycker vi alltid är jättespännande!

Det finns ofta stor fokus på vitaminer/mineraler och grovfoder till hästar, vilket är grundläggande och väldigt viktigt. Det finns dock en mängd andra ingredienser/råvaror som också har en mycket stor effekt på hästarna. Effekter som kan vara avgörande för deras välmående och välbefinnande.

Idag dyker vi ned i ingredienserna mariatistel, kanel och pepparmynta.

 

Mariatistel

Du har säkert stött på mariatisteln på i en beteshage – och undvikit att gå in i den. Den sticker fruktansvärt men har en riktigt vacker lila blomma. Växten är en välsignelse att ha trots sitt stickande yttre, eftersom den har många goda egenskaper när den konsumeras.

Fröna innehåller nämligen ämnet silymarin, som är känt för att kunna rena levern från olika typer av avfallsprodukter.

Vi ser särskilt en bra effekt hos överviktiga hästar. Här är levern ofta överbelastad på grund av en ökad mängd avfallsprodukter från ämnesomsättningen. Tisteln har också en god effekt hos hästar som har ätit en felaktig växt på betet, där levern ser till att oskadliggöra den giftiga substansen.

Därför hittar du mariatistel i våra produkter GlucoGard, EquiGard och Equimeb Hepa.

 

Kanel

Kanel smakar inte bara gott på risgrynsgröten, den har också en hög halt av kalcium, järn, mangan samt C-vitamin, liksom den också har blodsockerreglerande egenskaper.

Kanel innehåller en substans som kallas Methylhydroxy chalcone polymer (MHCP), som gör cellerna mer känsliga för insulin. Detta är ytterst fördelaktigt för hästar med ämnesomsättningsproblem.

Just därför används kanel i både GlucoGard och GlandoGard. Du hittar också kanel i andra St. Hippolyt-produkter eftersom kanel också stimulerar hästarnas matsmältning.

 

Pepparmynta

Pepparmynta har en doft som de flesta känner igen från St. Hippolyts foderprodukter.

Ibland får vi frågan om vi har tillsatt pepparmynta doften, alltså om den är konstgjort tillsatt i fodret.

 

Det har vi inte!

Själva pepparmyntan finns i fodret.

 

Doften är stark eftersom vår skonsamma bearbetning av fodret gör att pepparmyntan behåller sin doft.

Pepparmynta finns dock inte bara i fodret på grund av doften, den har flera fördelaktiga egenskaper för hästen.

För det första är det en ört som våra hästar älskar att konsumera, därför fungerar den aptitstimulerande på hästar som kanske har förlorat aptiten av någon anledning.

Utöver det har örten en hög halt av C-vitamin, som är en antioxidant, och hjälper därför till att neutralisera fria radikaler och därigenom förhindra vävnadsskador.

Pepparmynta är säkert mest känd för dess innehåll av mentol. Mentol verkar lugnande på tarmmusklerna och stödjer luftvägarna, och pepparmynta är därför en ört som vi gärna använder i matsmältnings- och luftvägsprodukterna. Du hittar pepparmynta därför i GlyxWiese Serien, Struktur E, Mucolyt, NaturMüsli med örter och NaturMüsli SOLO.

 

Det är dock viktigt att inte bara tänka att enskilda ingredienser kan göra skillnad för din häst. Det är viktigt att utfodra hästen balanserat så att olika ingredienser stödjer varandra korrekt och balanserat. Det är därför vi har sammansatt produkterna med ett brett utbud av ingredienser som är noggrant utvalda och anpassade efter produktens effekt på din häst.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Innehållsförteckning

Relaterede indlæg
Kundvagn
Din kundvagn är tomFortsätt handla
Sök efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss