Makor LIQUID
För muskelspänningar
Tillskottsfoder för hästar för att minska spänningar och nervositetsreaktioner. Makor® tillför lättupptagligt magnesium i olika kemiska bindningsformer tillsammans med ett högt innehåll av E-vitamin och en rad näringsrika örter.
- Högt doserat innehåll av biotillgängligt magnesium och E-vitamin
- För avslappnad muskulatur särskilt under tränings- och tävlingssäsongen
- Vid spänningar, väderkänslighet och för att balansera ett ökat näringsbehov
- Särskild örtkombination och hög biotillgänglighet av näringsämnen
Blogg: At Hippolyt LIQUIDs med liposomal inkapsling
En avslappnad och vältränad muskulatur är grunden för alla ridsportens discipliner. Specifika näringsämnen som magnesium och E-vitamin är av särskild betydelse för träningsresultatet. Magnesium främjar avslappning av musklerna efter sammandragning och stöder överföringen av impulser mellan nerv- och muskelceller. E-vitamin förbättrar cellens tillgång till syre genom att neutralisera instabila och därmed oanvändbara syremolekyler, även kallade fria radikaler.
Brist kan visa sig i muskelspänningar, nedsatt nervös stabilitet, känslighet för väder och brist på arbetsglädje. Makor® är särskilt värdefullt under perioder med ökad träningsintensitet, i tävlingar, för spända, nervösa hästar, vid stallbyte eller väderförändringar, vid längre transporter, vid dräktighet eller fölning och i stressiga situationer.
Magnesiumbrist kan identifieras
Hästar i hård träning, i tävlingar, unga hästar under utbildning, äldre hästar – alla kan ha ett ökat behov. Även mot slutet av dräktigheten kan det förekomma ett ökat behov. Brist på magnesium kan visa sig som spända hästar, blockeringar och kramper. Brist kan också visa sig vid nervösa tillstånd, utmaningar med vätskeansamlingar och känslighet för väderomslag.
Lösningen
Makor® kan hjälpa hästen i dessa situationer. Det sker genom tillskott av högt biotillgängliga magnesiumsammansättningar och naturligt E-vitamin. E-vitamin förbättrar cellens tillgång till syre genom att neutralisera instabila och därmed oanvändbara syremolekyler, även kallade fria radikaler. Detta bidrar till god muskelarbete. Ett urval av värdefulla örter som hagtorn, fänkål, koriander och ingefära samt vitlök kompletterar receptet.
Liposomal inkapsling för mycket högre biotillgänglighet
I Makor® LIQUID är näringsämnena liposomalt inkapslade, så att de kan nå sin bestämmelseort i kroppen på ett skyddat sätt. Med hjälp av nanodispersion tillverkas en flytande produkt med stabila liposomer, där mikronäringsämnena är inkapslade. Denna förbehandling ökar effektiviteten hos respektive mikronäringsämne, eftersom både biotillgänglighet och absorptionshastighet blir många gånger högre.