0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

Hov

Hovarna är hästens fundament och ska hålla hela deras liv. Hovarnas tillstånd kan ofta tas som en indikator på hästens hälsa och näringsstatus. Sprickor, fåror, bristande styrka eller störd tillväxt tyder på brister i specifika näringsämnen. Ett riktat tillskott är därför nödvändigt.

 

Därför är det viktigt att sköta hovarn med god hovvård till häst

Om du inte sköter din hästs hovar ordentligt med hovvård, kan du snabbt hamna i problem. Hästens hovar ska bära många kilo, och därför kanske det också är självklart att de ska vara i ordning – annars kommer det definitivt att speglas i dess beteende. En häst i obehag kan agera både irriterat och / eller avvikande – både under ridning och hantering. Men när det är sagt, är det inte alltid lätt att räkna ut exakt vilken typ av hovvård din hästs hovar saknar. Vilken hovvård som är bäst för din häst kan variera beroende på årstid – inte minst eftersom vädret förändras. Hos St. Hippolyt har vi dock lyckligtvis många års erfarenhet av hovvård, till häst och vår stora kompetens kommer alltid till nytta när du väljer att handla online här i vår webshop. Fråga oss för råd om du behöver hjälp med att välja rätt hovvård för din bästa fyrbenta vän.

 

Hovvård till häst genom din hästs diet

Men nu kanske du undrar hur hovvård kan komma i form av foder tillskott? Men svaret är faktiskt enkelt. Hovvård kommer i många former – som olja, du smörjer direkt på hoven, men också som foder tillskott, som näring hovarna inifrån. Du kan jämföra det med vitaminer och mineraler, som vi människor tar som piller för att stärka hår och naglar. Om du väljer att mata din häst med vårt Ungulat-tillskott, kommer den att få näringsämnen som kornkim, öljäst, biotin, aminosyror, zink, organiska svavelföreningar, linfrön, druvkärnextrakt och B- vitaminer – alla saker som hjälper till att stödja hovarnas struktur bildning och blodcirkulation.

Vår Ungulat har dessutom utvecklats baserat på vetenskapliga studier som visar att tillskottet starkt påverkar hovarna positivt. Hos de flesta hästar kommer du att se starkare och mer belastningsbara hovar.

 

Ungulat Hoof Lotion – Vård för dina hästars hovar

Bra hovar är avgörande för våra hästars livskvalitet. De utgör grunden som bär deras vikt, och ingen annan plats på kroppen upplever så stor belastning varje dag. Utöver en balanserad utfodring (till exempel med Ungulat hovkur) är regelbunden vård av hovarna avgörande för att undvika hovproblem och främja återhämtning.

Ungulat Hov Lotion är en återuppbyggande och fuktgivande gel som baseras på växtstamceller och algekstrakter. Den rekommenderas för hästar med dålig hovtillväxt och torra hovar. Denna lotion stödjer hovens återuppbyggnad och stimulerar tillväxten, samtidigt som den tillför en hög koncentration av aminosyror, mineraler och vitaminer. Den verkar skyddande och bidrar till en bestående cellförnyelse som återuppbygger och upprätthåller hovvävnaden. Lotionen har också ett naturligt högt innehåll av värdefulla fetter, proteiner och antioxidanter.

För att uppnå optimala resultat rekommenderas att använda produkten 2-3 gånger i veckan. Innan applicering av gelen ska hoven rengöras noggrant. Det rekommenderas att tvätta hoven omsorgsfullt och se till att den är helt torr innan du applicerar lotionen.

Applicera Ungulat Hov Lotion på kronranden av den rengjorda hoven. Det är viktigt att undvika applicering av lotionen på andra delar av hoven. På grund av den höga halten aminosyror i produkten kan det förekomma vita utfällningar. Detta är normalt och påverkar inte produktens effektivitet.

 

Stort urval av hovvård till häst hos st. hippolyt

Hos St. Hippolyt erbjuder vi hovvård för alla hästar. Vårt sortiment är brett, och av just den anledningen vågar vi nästan garantera att du hittar de hovvårdsprodukter du har letat efter här i vår webbshop. Vi erbjuder både MicroVital, Biotin, Lamin Forte, Ungulat och mycket mer. Och om du vill veta mer om de enskilda produkterna kan du klicka in och läsa deras beskrivelser, eller du kan kontakta oss för input på din specifika situation. Vi älskar att hjälpa våra kunder att hitta rätt produkter för deras hästar – så det gäller naturligtvis också dig!

 

Få hjälp av oss idag!

St. Hippolyt är ett företag som strävar efter att erbjuda hållbara produkter av hög kvalitet till hästfolk – och vi tycker att vi har lyckats ganska bra med det. Därför kan du också säkert köpa dina hovvårdsprodukter här hos oss. Vi levererar en kundservice som är över det vanliga, och där du kommer att möta en kompetens utan liknande. Fråga oss om allt du behöver veta om hovvård för hästhovar för just din häst – vi står alltid redo att hjälpa dig. Så tveka inte att kontakta oss! Du kan skicka ett mail till oss på info@hippolyt.se, eller du kan ringa oss på 0413 486 100 – vi ser fram emot att höra från dig!

Kundvagn
Din kundvagn är tomFortsätt handla
Sök efter produkt eller artikel
Search
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss