Miljövänliga och återvinningsbara förpackningar

En viktig del i vår strävan att vara hållbara är hur vi förpackar våra produkter. Alla produkter är förpackade i återvinningsbart material. Vi på Hippolyt arbetar ständigt med att optimera förpackningen av våra produkter för att minska miljöpåverkan.

Hinkar

Hinkarna kan naturligtvis återanvändas för olika ändamål i stallet och hushållet. Men eftersom hinkarna är tillverkade av återvinningsbar plast kan de också sorteras som plast på återvinningscentralen så att materialet återanvänds. Fler produkter förpackas nu i refillpåsar som också är tillverkade av återvinningsbar plast som lätt kan återanvändas igen om den sorteras rätt.

Papperssäckar

För att skydda fodret är papperssäckarna fodrade med en tunn plastpåse. Både papper och plast är återvinningsbart. När påsen är tom sorteras materialet genom att den tunna plasten tas bort från papperspåsen och sorteras som återvinningsbar plast medan papperspåsen sorteras som papper. På så sätt kommer även detta material att ingå i ett kretslopp och spara på jordens resurser.