KVALITETSRÅVAROR

Det är viktigt med en korrekt utfodring till våra hästar. En balanserad utfodring är grunden till en stabil, välmående och arbetsvillig häst. Studier har visat på kopplingen mellan näringsinnehållet i fodret och hästens välmående.

Ansvarlighed_Hippolyt

KVALITET GENOM FORSKNING

Fodringen påverkar hästens prestationsförmåga, både vad gäller styrka och uthållighet. Det är även viktigt att unghästen har en balanserad och fulltäckande foderstat för att få en god hållbarhet och må bra.

Med den senaste forskningen som grund och naturen som förebild utvecklar vi våra foder med hänsyn till hästens samtliga behov.

Näringsbrist som leder till nedsatt prestationsförmåga och andra utmaningar med t.ex. muskler, ämnesomsättning och hovar kan förebyggas eller åtgärdas med hjälp av vetenskapligt förankrad utfodringsmetodik.

Råvaror producerade enligt ekologiska principer och innehållet av flertalet aktiva ingredienser gör vårt hästfoder effektivt och unikt. Detta är något som många ryttare inom sporten upplevt och är därför övertygade användare av St. Hippolyts produkter.

Græs

HÄSTENS MAGTARMKANAL

Hästar är selektiva gräsätare som under sitt sökande efter gräs och örter vandrar långa sträckor varje dag. Sedan hästarna domectiserades och började användas för arbete i skog och jordbruk samt till ridning och körning, har tiden de kan ägna sig åt att äta gräs minskat.

Den energi som inte gräs eller grovfoder har kunnat tillgodose hästen med har traditionellt täckts med spannmål. Hästens matsmältning är extremt känslig och designad för ett konstant intag av grovfoder. De spannmål som St Hippolyt använder sig av genomgår en speciell förbehandling så att det kan smältas i hästens tunntarm utan att orsaka problem.

Urter

SAMMANSÄTTNINGEN VARIERAR

Alla våra foderblandningar innehåller ett brett urval av olika, nyttiga örter som används i en varierande inblandning under året.

Örter används både för sin goda smak och för att förbättra näringsinnehållet i fodret. Utöver örternas farmakologiska effekter, används de framgångsrikt i foder på grund av den höga andelen sekundära växtämnen och innehållet av spårämnen. Resultatet är en välfungerande ämnesomsättning, god prestation och en välmående häst.

FÖRBEHANDLING AV SPANNMÅL

Spannmålen som används i våra produkter är kontraktsodlade enligt ekologiska principer. Detta ökar säkerheten för att det inte finns några rester av insekticider eller genetiskt modifierade råvaror i våra produkter.

Spannmålen rengörs och tvättas noggrannt. Smuts som fastnat på kärnorna tas bort så att råvaran som används håller livsmedelskvalitet.

Groningsprocessen aktiveras när spannmålet blötläggs i tempererat vatten. Därmed aktiveras enzymatiska processer och spannmålen blir mer lättillgängliga för hästens känsliga matsmältningssystem.

Sedan blir spannmålen hydrotermiskt förklistrade och därefter valsade. En speciell rostningsprocess frigör de naturliga aromerna som ger en unik smakupplevelse. Det säkerställer högsta kvalitet på våra mycket välsmakande spannmålsflingor.

NATURLIG KONSERVERING

Som skydd mot oxidation används vitaminer, örter, vitlök och växter med hög antioxidativ potential (t.ex. druvkärnor) samt naturligt fermenterad ättika. Dessutom säkerställer produktionsprocessen att råvarorna bibehåller sitt naturliga näringsinnehåll.