0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

Värna om miljön

Vi strävar efter att producera våra produkter på ett hållbart sätt.

Hållbar energi

Förnybara källor levererar CO2-neutral energi till produktionen av St Hippolyts foder. St Hippolyts kvarn är oberoende av föränderliga energipriser och fossila bränslen. Ett specialdesignat biomasskraftverk genererar elektricitet, ånga och värme och har en samlad effektivitet på 90%. Den värme som genereras används till att förbehandla spannmål. Värmen används även för att värma kontorsutrymmen och medarbetarbostäder. Varje gång du köper foder från St Hippolyt värnar du om miljön.

Regionala råvaror

Hos St Hippolyt prioriteras råvaror och ingredienser av hög kvalitet framställda med hållbara metoder. Detta uppnås huvudsakligen genom att upprätta kontrakt med lokala lantbrukare. Den personliga dialogen med råvaruleverantörer är viktig för att kunna leverera en konstant kvalitet.

Utöver spannmål (korn, majs, havre) odlar våra lokala lantbrukare även grödor som hirs, linfrö, korn- och vetegräs, soja och andra baljväxter.

Grönsaker som till exempel morötter, som används i behandlingen av spannmålsflingorna, är också producerade i fabrikens närhet. Vi använder även regionalt odlade, GMO-fria sojabönor som källa till protein av hög kvalitet.

Närheten till våra lantbrukare och den konstanta dialogen med dem gör det möjligt för oss att använda högkvalitativa foderingredienser odlade på ett hållbart sätt. Våra foder är inte märkta som ekologiska, men till stor del framställs råvarorna enligt ekologiska principer.

Kontrakten med lantbrukarna ger oss möjlighet att påverka odlingen av råvaror på ett målinriktat sätt. Vi lägger stor vikt vid att våra råvaror utsätts för så lite kemikalier som möjligt. På så vis skyddas den biologiska mångfalden, vilket är positivt för båda hästen och miljön.

 

Kontrakt med med lokala lantbrukare möjliggör

Till våra högkvalitativa råvaror tillsätts endast naturliga konserveringsmedel, såsom ättika.

St. Hippolyts koncept

Näringsrika råvaror från naturen säkrar en god utfodring av din häst. Det är därför viktigt för oss att råvarorna behåller sitt näringsvärde genom produktionen – Feeding like nature.

Pellets

Alla Våra pellets och oljor kallpressas under 40° C för att skydda vitaminer, fettsyror och enzymer.

Glyx-faktor

Tack vare vår Glyx-faktor hålls stärkelse- och sockerinnehåll i alla våra produkter lågt. I den speciella Glyx-serien är produkterna fria från melass, gluten och spannmål. Dessutom är alla produkter i Glyx-serien lågglykemiska vilket betyder att de ha en låg inverkan på blodsockret.

GMO-fri

Vi kan försäkra dig om att vi inte använder genetiskt modifierade råvaror i våra produkter. Det kan dock aldrig undvikas fullständigt att genetiskt modifierade organismer sprider sig till spannmålsfälten på grund av väderfaktorer som vind och regn eller med fåglar och insekter. Vi strävar dock alltid efter att ha helt GMO-fria produkter.

Forskning och utveckling

Vi bedriver forskning och produktutveckling på högsta nivå. Vårt internationella team av forskare och veterinärer vidareutvecklar våra produkter i dialog med hästexperter och hästägare. St Hippolyts produkter är utvecklade och optimerade i dialog med specialister från hästsektorn.

Kundvagn
Din kundvagn är tomFortsätt handla
Sök efter produkt eller artikel
Search
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss