0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

Himalayasaltsten

Artikelnummer 51106 Kategorier , ,

Naturprodukt med stort utbud av näringsämnen

  • Med naturligt jod
  • Brutet direkt ur berget
  • Helt obehandlat


Förpackning

Sten 2,5-3,5 kg
med rep till upphängning
Kartong 8 x 2,5-3,5 kg

130,00 SEK

Rensa

Himalayasaltsten

Naturprodukt med stort utbud av näringsämnen
Det speciella med himalayasalt är dess ursprung. På grund av klimatförändringar torkade en del av urhavet ut för mer än 200 miljoner år sedan. Efterföljande jordskred tryckte ner saltet under jordens yta, där det nu lagras i cirka 600-800 meter djupa saltådror, skyddat från alla nutida miljöföroreningar.

  • Med naturligt jod
  • Brutet direkt ur berget
  • Helt obehandlat

 

Kemiskt sett är salt en förening av en metall och en icke-metall. Det mest kända saltet är bordssalt (NaCl), som består av natrium (som metall) och klor (som icke-metall). Bordssaltet kännetecknas av sin salta smak och vita färg. Bordssalt framställs genom denaturering genom en lång rad industriella processer och kompletteras ibland med konstgjord jod. Efter extraktion bearbetas och förädlas bordssalt så att det är en 100 % ensidig, ren produkt. Klassiskt salt till slicksten ger därför bara natrium och klor.

 

Vanliga salter till slickstenar löses först med vatten och transporteras från jordens djup med pumpar, sedan förångas, renas, förädlas de och förses med konstgjorda tillsatsämnen som jod etc. i högindustriella anläggningar, medan himalayasaltet bryts i hela bitar.

 

Det är en helt naturlig produkt med ett stort utbud av näringsämnen. Himalayastensalt innehåller minst 84 olika metaller och icke-metaller i minst 200 olika former av bindningar. Denna mineralsammansättning motsvarar också “ursoppan”, urhavet från vilket allt liv uppstod. Andelen mineraler och spårämnen i ursaltet är mellan 2,5 % och 4 %, resten är vanligt bordssalt.

 

Visste du
att himalayasaltsten är lämplig för utomhusbruk då den är otroligt robust?

Sammansättning

Himalayasalt består till 98% av natriumklorid, men tillför samtidigt mycket sällsynta mineraler och utgör således ett viktigt näringstillskott

Du kanske också är intresserad av det här
Kundvagn
Sök efter produkt eller artikel
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss