Utfodringsrekommendation

Föl och unghäst (upp till 2 års ålder)

Växande föl och unghästar behöver protein

Utfodring av föl och unghästar kan ibland innebära vissa utmaningar. Föl föredrar ofta att äta det som fölstoet eller andra flockmedlemmar fodras med. Därför är det viktigt att börja introducera det tilltänkta fodret, som är särskilt anpassat efter de behov som denna typ av häst har, så att fölet tidigt vänjer sig vid att äta just detta foder.

Det ställs stora krav på protein- och mineraltilldelning till föl och unghästar då det är många näringsämnen som är involverade för att få en jämn och korrekt tillväxt. En jämn och korrekt tillväxt kan ha betydelse för fölets framtida hållbarhet som ridhäst, så det är viktigt att hästen täcker sina behov av samtliga näringsämnen som den behöver.

Hullet har också en betydelse för denna kategori av hästar. Övervikt innebär en extra belastning på de växande lederna, vilket kan få negativa konsekvenser senare i livet. Därför har vi två olika produkter för föl och unghästar – Fohlengold för de som behöver lite mer energi (fler kalorier) för att hålla hullet, och Natur Müsli Foal Vitality för de föl som är mer lättfödda. Båda produkterna är naturligtvis balanserade för de extra behov som föl och unghästar har.

Basfoder för föl och unghästar (upp till 2 års ålder)

Upp till 2 års ålder

Tillskott som kan vara relevanta