0 0,00 SEK
0 0,00 SEK
Skickas inom 2-4 arbetsdagar
Gratis foderrådgivning
Säker betalning med kreditkort

Foderguide för hästar med boxvila eller i rehabilitering

Goda fibrer till hästar på boxvila eller i rehabilitering

En häst på boxvila och/eller i rehabilitering är en häst som vi vill ha i total vila. Mentalt avspänd och lugn i kroppen, så att hästen inte gör saker som försämrar återhämtningen eller utsätter ryttaren för fara under rehabiliteringen.

Vi kan i stor utsträckning hjälpa vilande hästar genom att utfodra dem rätt och tänka på vad som läggs i krubban. Råvaror som spannmål med mycket stärkelse kan vara problematiska eftersom de får blodsockret att stiga snabbt men också kan påverka tarmfloran negativt, vilket kan leda till att hästarna blir mer stressade. Särskilt om spannmål ges i stora mängder. Detta är inte önskvärt eftersom vi vill hålla den här typen av hästar lugna. Rekommendationen är därför att fokusera på fibrer och lång tuggtid för dessa hästar. På så sätt har vi möjlighet att ge dem en bra foderstat där deras naturliga beteende och tuggbehov uppfylls. Basen i hästens foderstat bör vara grovfoder medan kraftfoder endast bör utgöra en liten del av den dagliga fodergivan. Det är också viktigt att hästen får tillräckligt med vitaminer, mineraler och proteiner för att läkning av eventuella skador ska kunna ske och för att muskulaturen som rehabiliteras ska kunna stärkas långsamt när arbetsbelastningen ökar.

Både NaturMüsli med örter, Natur Müsli Solo, Performance Fiber High Protein och Equigard är produkter väl anpassade för den här typen av hästar. Koncentrerad mängd av högkvalitativa proteiner, vitaminer och mineraler samt stor fiberdiversitet är nyckelfaktorer. Vilket foder du ska välja beror på vilken typ av häst du har. Equigard är bäst lämpad för den som är mycket lättfödd.

Basfoder till hästar med boxvila eller konvalescens

Tillskott som kan vara relevanta

Kundvagn
Din kundvagn är tomFortsätt handla
Sök efter produkt eller artikel
Search
Hippolyt logo
Återförsäljarlogin

Logga in med dina inloggningsuppgifter nedan

Har du problem? Kontakta oss